Gluténmentes rántott sajt

Gluténmentes rántott sajt

A klasszikus rántott sajt gluténmentes változata. Ráadásul nem napraforgóolajban sütjük, ami nem csak hogy egészségtelen, de utána az egész lakást szellőztetni kell, hanem kókuszolajban. A tökéletes gluténmentes rántott sajt titka is a dupla panírozás, illetve még néhány dologra nem árt oda figyelni. Köretként én most grillezett cukkinit készítettem, de lehet hozzá édesburgonya chipszet vagy hasábokat. Lényeg, hogy nem sima sült krumplit egyél hozzá. Házi majonézt is készíthetsz hozzá. Íme a gluténmentes rántott sajt receptje.

A gluténmentes rántott sajt hozzávalói

  • ~350 g trappista sajt
  • 2 tojás
  • szezámmagliszt
  • gluténmentes panírmorzsa (Biopont)
  • kókuszolaj a sütéshez, annyi ami félig ellepi

A gluténmentes rántott sajt elkészítése

  1. A trappista sajtot vágd kb. 2 cm-es szeletekre, majd átlósan felezd el, hogy háromszög formája legyen.
  2. Egy tányérba tedd a szezámlisztet, egy másikba a tojást és a sót, amit verj fel, egy harmadikba pedig tedd a gluténmentes panírmorzsát.
  3. A sajtot a szokásos módon kezd el bepanírozni. Először a lisztbe forgasd, majd a tojásba, végül a panírmorzsába. A trükk, hogy ne folyjon ki a sajt, a duplán történő panírozásban rejlik, így újra ismételd meg, vagyis ismét a tojásba, végül a panírmorzsába forgasd.
  4. A másik fontos szabály,  hogy ne egy üreges panírt kapj a végén,  – hanem egy szép, ropogós panírbundába öltözött, olvadó sajtot – az a kókuszolaj hőmérséklete.
  5. 150-160 fokos olajban kb. 6-8 perc alatt süsd ki a sajtokat.
  6. Figyelj arra is, hogy egyszerre ne tegyél sok sajtot a serpenyőbe, mert egyrészről lehűti az olajat, másrészről, ha sütés közben összeérnek, összetapadnak, és ha szétválasztod, könnyedén kifolyhat a sajt.
  7. Ha szép aranybarnára sült, szedd ki törlőpapírra, és itasd le róla a felesleges olajat.

Tálald a kedvenc köreteddel, készíthetsz hozzá házi majonézt is! Próbáld ki Te is ezt a gluténmentes rántott sajt receptet!

 

gluténmentes rántott sajt
Gluténmentes rántott sajt

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com