Nem fogyasztasz hagyományos bolti kenyereket? Nem akarsz puffasztott búzaszeletet vagy rizsszeletet se fogyasztani? A teljes kiőrlésű kenyerekben sem bízol igazán? Akkor íme egy egyszerű recept, a zabkenyér receptje.
Hozzávalók:
-
150 gramm gluténmentes zabpehelyliszt
-
2 db tojás + 1 db tojásfehérje
-
100 g zsírszegény túró
-
annyi víz, hogy a massza kb. olyan sűrű legyen, mintha palacsintatésztát készítenél
-
1 kk. sütőpor
A zabkenyér recept elkészítése lépésről lépésre:
-
különítsd el tojásfehérjéket,
-
a többi összetevőt alaposan keverd össze,
-
a sütés előtt közvetlenül keverd, laza habbá a tojásfehérjét majd forgasd bele a masszába,
-
tedd a masszát bele egy szendvicssütőbe (merőkanállal tedd bele) és süsd ki abban, ha esetleg van gofrisütőd, vagy waffelsütőd akkor az is megfelelő.
A szendvicssütőben egyébként nagyon szépen meg tud sülni. Ha olyan sütőd van, amiben háromszögletűeket tudsz készíteni, akkor abban meg is tudod fordítani. A lényeg, hogy az átellenes oldalra kell tenni az egyik oldalán már megsült zabkenyeret.
A kész kenyérbe ízlés szerint tehetsz csirkemellsonkát, pulykamellsonkát, nyers zöldségeket, vagy kenhetsz rá jó minőségű vajat (pl ír vajat).
Próbáld ki Te is ezt az egyszerű zabkenyér receptet!
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek