ZABKENYÉR RECEPT

Nem fogyasztasz hagyományos bolti kenyereket? Nem akarsz puffasztott búzaszeletet vagy rizsszeletet se fogyasztani? A teljes kiőrlésű kenyerekben sem bízol igazán? Akkor íme egy egyszerű recept, a zabkenyér receptje.

Hozzávalók:

  • 150 gramm gluténmentes zabpehelyliszt

  • 2 db tojás + 1 db tojásfehérje

  • 100 g zsírszegény túró

  • annyi víz, hogy a massza kb. olyan sűrű legyen, mintha palacsintatésztát készítenél

  • 1 kk. sütőpor

A zabkenyér recept elkészítése lépésről lépésre:

  • különítsd el tojásfehérjéket,

  • a többi összetevőt alaposan keverd össze,

  • a sütés előtt közvetlenül keverd, laza habbá a tojásfehérjét majd forgasd bele a masszába,

  • tedd a masszát bele egy szendvicssütőbe (merőkanállal tedd bele) és  süsd ki abban, ha esetleg van gofrisütőd, vagy waffelsütőd akkor az is megfelelő.

A szendvicssütőben egyébként nagyon szépen meg tud sülni. Ha  olyan sütőd van, amiben háromszögletűeket tudsz készíteni, akkor abban meg is tudod fordítani. A lényeg, hogy az átellenes oldalra kell tenni az egyik oldalán már megsült zabkenyeret.

A kész kenyérbe ízlés szerint tehetsz csirkemellsonkát, pulykamellsonkát, nyers zöldségeket, vagy kenhetsz rá jó minőségű vajat (pl ír vajat).

Próbáld ki Te is ezt az egyszerű zabkenyér receptet!

Zabkenyér recept
Zabkenyér recept

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek



Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com