ALMAFELFÚJT

almafelfújt
Almafelfújt receptje

Az alma az egyik legjobb és legsokrétűbben felhasználható alapanyag. Az almafelfújthoz egy kis kókuszlisztre van szükség, így egy viszonylag olcsó almás süti készíthető.

 

 

 

Hozzávalók:

  • 800 g alma

  • 5 db tojás

  • 50 g eritrit vagy xilit

  • 1 kk. őrölt fahéj

  • 1 kk. vanília őrlemény

  • 2 evőkanál kókuszliszt

  • kókuszzsír a tűzálló edény kikenéséhez

Az almás felfújt elkészítése:

Hámozd meg az almát és vágd vékony szeletekre. A tojásokat válaszd szét. A fehérjét verd fel kemény habbá. A sárgáját keverd ki az eritrittel vagy xilittel, a fahéjjal,a vanília őrleménnyel, és a kókuszliszttel. A fehérjehabból 2 evőkanálnyi mennyiséget tegyél át a sárgájához, hogy lazább legyen, majd keverd bele az almát is óvatosan. Add hozzá a maradék tojásfehérjehabot és a kiolajazott tűzálló tálba tedd a masszát. 170 fokos sütőben kb. 50-55 percig süsd.

Nagyon könnyű kis sütemény, mindenképpen próbáld ki Te is!

Almafelfújt
Almafelfújt

Ezek a receptek is érdekelhetnek:

Szólj hozzá!

nyolc − 7 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com