Az alma az egyik legjobb és legsokrétűbben felhasználható alapanyag. Az almafelfújthoz egy kis kókuszlisztre van szükség, így egy viszonylag olcsó almás süti készíthető.
Hozzávalók:
800 g alma
5 db tojás
50 g eritrit vagy xilit
1 kk. őrölt fahéj
1 kk. vanília őrlemény
2 evőkanál kókuszliszt
kókuszzsír a tűzálló edény kikenéséhez
Az almás felfújt elkészítése:
Hámozd meg az almát és vágd vékony szeletekre. A tojásokat válaszd szét. A fehérjét verd fel kemény habbá. A sárgáját keverd ki az eritrittel vagy xilittel, a fahéjjal,a vanília őrleménnyel, és a kókuszliszttel. A fehérjehabból 2 evőkanálnyi mennyiséget tegyél át a sárgájához, hogy lazább legyen, majd keverd bele az almát is óvatosan. Add hozzá a maradék tojásfehérjehabot és a kiolajazott tűzálló tálba tedd a masszát. 170 fokos sütőben kb. 50-55 percig süsd.
Nagyon könnyű kis sütemény, mindenképpen próbáld ki Te is!
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.ElfogadomNemTovábbi információ