Gundel palacsinta paleo módon, gluténmentesen, hozzáadott cukor nélkül
Hogyan tudod elkészíteni a gundel palacsintát, hogy nem csak finom, de egészséges is legyen? Gluténmentes, cukormentes változat, paleo módon. Magát a palacsinta tészta receptjét Te választod ki, persze az is gluténmentes lisztből, vagy valamelyik lisztkeverékből áll. A diós töltelék és a csokiöntet pedig szintén cukormentes, természetes összetevőkből áll. Íme a gundel palacsinta receptje paleo módon.
A gundel palacsinta hozzávalói
A palacsinta tészta lehet az alábbi receptekből (ha kattintasz új ablakban meg tudod nézni 🙂 )
- Gesztenyeliszt palacsinta
- Mandulaliszt palacsinta
- Bambuszrost liszt palacsinta
- Szafi palacsinta tészta
- Zöldbanán liszt palacsinta
- A legjobb paleo palacsinta recept (nagyi palacsintája)
- Mákliszt palacsinta
Szerintem a legjobban a gesztenyeliszt és a mandulaliszt palacsintához illik ez diós töltelék, a csokiöntettel.
Hozzávalók a gundel palacsintához a diós krémhez és a csoki öntethez:
A diós krém hozzávalói
- 100 g dió
- 3 ek xilit vagy eritrit
- 2 lapos evőkanál kókuszzsír
- 1 kk rumaroma
- fél vagy 1 dl víz
A csokiöntet hozzávalói
- 4 ek kókuszzsír
- 4 ek xilit vagy eritrit
- 2 ek kakaó
- fél dl mandulatej
- 1-2 kk rumaroma
A gundel palacsinta elkészítése lépésről lépésre:
A diós krém elkészítése
- A diót daráld le a xilittel,
- Add hozzá a vizet (a mennyiség attól függ, mennyire akarod krémesre) majd a kókuszzsíron kissé melegítsd át, ettől jobb íze lesz,
- A tűzről levéve add hozzá a rumaromát.
A csokiöntet elkészítése
A kókuszzsírban olvaszd fel a xilitet, majd tűzről levéve kézi habverővel keverd bele a kakaót és folytonos kevergetés mellett öntsd bele a mandulatejet és a rumaromát.
A gundel palacsinta tészta elkészítése és megtöltése
Süsd ki a palacsintákat tetszőlegesen a fent megadott receptek közül (vagy ha van bevált paleo palacsinta recepted, akkor úgy), majd töltsd meg a diókrémmel és gazdagon öntsd a csoki öntettel.
Próbáld ki Te is ezt a gundel palacsinta receptet!