A fogyás első lépése a méregtelenítés


méregtelenítés
Méregtelenítés

A fogyás első lépése a méregtelenítés, a béltisztítás

A legtöbb táplálkozással foglalkozó szakember egyetért azzal, hogy a túlzott evés mögött mindig a kevés, nem megfelelő tápanyagfelvétel áll. Ez azt jelenti, hogy amikor eszel, nem a megfelelő összetételű táplálékot veszed magadhoz, ezért a szervezeted mindig követeli a maga „adagját”, ennek következtében szinte egész nap képes vagy enni.

A nem megfelelő tápanyagfelvétel egyrészt adódhat abból, hogy nem a megfelelő ételeket fogyasztod, másrészt adódhat abból is, hogy a szervezetednek szüksége van egy belső megtisztulásra, hogy a felesleges „méreganyagok” távozzanak a bélrendszerből.

Ha sok felesleges ételt fogyasztasz, annak sok felesleges bélsár termelődése lesz a következménye, ami megakadályozza azt, hogy a vitaminok és ásványi anyagok a megfelelő mennyiségben szívódjanak fel szervezetedbe. Ezért javasolják a szakemberek a félévenkénti méregtelenítést. Ez nem csak a szervezeted salaktalanítását teszi lehetővé, de a tavaszi testsúlycsökkentés első lépése is lehet, bár a fogyás a méregtelenítésnek csak az egyik előnye lesz.

A méregtelenítés tehát az egészséged szempontjából is nagyon fontos, hiszen a szervezetünkben felhalmozódott méreganyagoknak súlya is van, nem csak tápanyagfelvételt gátoló hatása. Éppen ezért lesz a méregtelenítésnek testsúlycsökkető hatása is, és ezért kell a fogyókúrádat egy erőteljes méregtelenítéssel,béltisztítással kezdeni.

méregtelenítés
Méregtelenítés

Fogyás és a méregtelenítés kapcsolata

Ha fogyni szeretnél, akkor felteszem az legnagyobb problémád, hogy a megszokott étrended helyett egy egészen más étrendet kell követned. A megváltoztatott étrended első lépésként mindig azt a célt kell, hogy szolgálja, hogy a szervezetünket megszabadítsa a felesleges bélsártól, méreganyagoktól, ez lesz a méregtelenítés. Ha ezt a megfogadod, akkor talán könnyebbé válik a fogyás és a fogyókúra elkezdése is.

Az étrend és a méregtelenítés

Az étrend nagy hatással van a bélrendszerünkre, nem hiába szól a mondás úgy, hogy „az vagy, amit megeszel”.

Egy rosszul összeállított étrend következtében –a sok cukrozott étel és ital fogyasztása, vagy az egysíkú tésztás étrend, vagy a gyümölcs és zöldségfogyasztásának mellőzése – az emésztésed lelassul, így azon a szakaszon, ahol a végtermék már kijutna a szervezetedből, egyszerűen szólva eltömődik.

Ha pedig az emésztésed lelassul, akkor a továbbiakban bevitt táplálék egész egyszerűen nem tud a megfelelő időben megemésztődni. Ezáltal a tápanyag felvétel folyamatossága megszakad.A gyomorban és a bélrendszer első szakaszában rekedt táplálék félig megemésztett állapotban áll, és gázokat fejlesztve „rohad”. Ez nem csak látható – a has felfúvódásából, nem csak hallható – a gázok távozása, hanem láthatatlan jelei is vannak, ugyanis további méreganyagok termelődnek a bélrendszerben. Ezek miatt is nagyon fontos a méregtelenítés.

méregtelenítés
Méregtelenítés


A testsúlygyarapodást érzékelheted úgy is – annak ellenére, hogy a mérleg csak egy-két kilogrammos gyarapodást mutat – hogy nem jönnek rád a kedvenc ruhadarabjaid. A megoldást sokszor egy kiadós méregtelenítési folyamattal is helyrehozhatod.

Ha viszont a tömegnövekedésed már nagyobb mértékű, akkor nem csak méregteleníted szükséges, hanem egy fogyókúra is javasolt.Ha pedig már „elindultál” a hízás útján, akkor egy megfelelő életmód változtatáson is el kellene gondolkodnod.

A megfelelő méregtelenítés a kezdeti egy – két kiló feleslegtől tud megszabadítani, úgy, hogy megszabadít a felesleges anyagok tömegétől, és jelentős változáshoz segíti a szervezeted működését, így a további fogyókúra során a magadhoz vett tápanyagokat is teljes mértékben tudja, hasznosítja a tested.

Te már végeztél méregtelenítést?

Ezek a cikkek, receptek is érdekelhetnek:

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com