Cukkinigolyó recept – Cukkinigolyók Varázslatos Összjátéka: Egy Kulináris Kaland a Zöldség Bűvöletében
Üdvözöllek a konyhai varázslat birodalmában, ahol a hétköznapi cukkini egyedülálló és csodálatos formában ragyog: a Cukkinigolyók mesterművében. Ebben a receptben a hétköznapi alapanyagból, a cukkiniből, különleges gasztronómiai élmény születik, ami garantáltan felkelti az ízlelőbimbókat és kulináris kíváncsiságodat. Íme a cukkinigolyó recept.
A cukkinigolyó recept hozzávalói
A golyókhoz
-
2 db közepes cukkini
-
só, bors, pirospaprika
-
2 gerezd fokhagyma zúzva
-
1 db tojás
-
100 g reszelt sajt
A panírozáshoz
- gluténmentes liszt (pl: szezámliszt, gluténmentes zabpehelyliszt)
- 2 tojás felverve
- gluténmentes zabpehely
A sütéshez
- olívaolaj vagy kókuszzsír
A cukkinigolyó recept elkészítése
- A cukkinit reszeld le, a héját nem szükséges eltávolítani.
- Sózd meg és keverd össze, és hagyd állni kb. 20 percet.
- A levet eresztett cukkinit csavard ki
- Add hozzá a tojást, a reszelt sajtot, a borsot, zúzott fokhagymát és egy 2-3 evőkanál gluténmentes lisztet, hogy jól összeálljon.
- Alaposan dolgozd össze
- Tetszőleges mérete golyókat formázz belőle. (nekem 8 db közepes méretű golyó lett.)
- Három tálkát vagy mélytányért készíts:, az elsőbe a lisztet szórd, a másodikba a tojást amit verj fel, a harmadikba pedig a gluténmentes zabpehely kerül.
- A cukkinigolyókat óvatosan a fenti sorrendben panírozd be, mint a rántott húst.
- Kókuszolajat vagy olívaolajat forrósíts fel
- Ha már jó forró, óvatosan enged bele a golyókat, és közepes lángon világos barnára süsd
- Konyhai papírtörlőre tedd, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön
- Valamilyen zöldségkörettel, pl. édesburgonyával, vagy akár rizzsel is tálalhatod
Próbáld ki Te is ezt a cukkinigolyó receptet!