Szereted a palacsintát? És ismered a csúsztatott palacsintát? A palacsintákból tortát „építünk”. Ebben a receptben szilvapürét töltünk a palacsinták közé. Íme a csúsztatott palacsinta szilvapürével:
Hozzávalók:
A töltelékhez:
-
~350 g érett szilva
-
1 tk. őrölt fahéj
-
50 g darált dió
-
50 g mandulaliszt vagy őrölt mandula
-
2 ev. xilt, vagy eritrit
A csúsztatott palacsinta tészta hozzávalói:
-
6 evőkanál gesztenyeliszt
-
3 tojás
-
1 dl víz
-
1 teáskanál olvasztott kókuszzsír a tésztába
-
kókuszzsír a sütéshez
-
csipet só
A csúsztatott palacsinta elkészítése:
A töltelékhez az összes hozzávalót turmixold össze. Érdemes a szilvát felkockázni és úgy turmixolni a többi hozzávalóval.
-
A palacsinta tészta hozzávalóit kézi vagy gépi habverővel keverd össze.
-
A vizet szépen fokozatosan add hozzá, hogy sűrű tésztát kapj
-
Hagyd állni 10 percet.
-
Hevíts egy kis kókuszzsírt és süsd ki benne a palacsintákat. Próbáld egyforma méretűre elkészíteni őket.
Mikor egy palacsintát kisütöttél tedd tányérra és kend meg a szilvapürével. Erre jön a következő palacsinta és így tovább, amíg torta nem lesz belőle.
Próbáld ki Te is ezt a csúsztatott palacsinta receptet!
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek: