[fusion_text]
Szereted a marhahúst? Íme egy vadas recept, ami teljesen egészséges összetevőkből készült. Paleo vadas hajdinalisztből készült nokedlivel.
Hozzávalók a paleo vadashoz:
-
600-800 g marhahús
-
80 g Szafi Reform Vadas szósz alap
-
80 g kókuszkrém (pl. Cocomas)
-
10 g citromlé (rendes citromból)
-
10 g mustár (csökkentett cukortartalmú)
-
6 dl víz
-
kókuszzsír
Hozzávalók a házi nokedlihez:
-
75 g Szafi Free nokedli lisztkeverék
-
2 g himalájai só
-
90 g langyos víz
A paleo vadas elkészítése lépésről lépésre:
-
A csíkokra vágott marhahúst párold meg a kókuszzsíron. Levet fog ereszteni.
-
Addig pirítsd, ameddig a leve szinten teljesen el nem párolog.
-
Közben keverd el a vadas szósz alapot a citrom levével, mustárral, vízzel és a kókuszkrémmel. Simára keverd ki.
-
Öntsd rá a marhahúsra.
-
Közepes lángon főzd legalább 1 órát, közben időnként kevergesd meg. Attól függ, hogy milyen a marhahús, hogy mennyi ideig kell főzni, de addig főzd míg meg nem puhul. Arra vigyázz, hogy ne égjen le a szósz. Időnként adj hozzá némi vizet.
-
Amíg fő marhahús készítsd el házi nokedlit a hajdinás lisztkeverékből.
-
A langyos vízhez add hozzá a sót, majd a 75 gramm lisztkeveréket és egy kanállal, gyors mozdulatokkal keverd ki.
-
Minimum 10 percig pihentesd, ez idő alatt forralj fel sós vizet.
-
Ha felforrt a víz, vedd le a lángot takarékra és szaggasd bele a nokedli tésztát. Ha van nokedli szaggatód azzal, ha nincs akkor kanálról kis késsel próbálj kis nokedlikat „szaggatni”.
-
Mikor megvagy a szaggatással tedd fel magasabbra hőfokot és forrald fel a vizet. Vigyázz, ki ne fusson. Az újbóli felforralás után ismét vedd le a hőfokot és a gyöngyöző vízben időnként kevergesd meg és főzd tovább 1-2 percig.
-
Szűrd le és hideg vízzel öblítsd át.
Tálald a paleo vadas mellé a házi hajdinás nokedlit.
Ez az étel rendkívül tápláló és egészséges összetevőkből készült. Kiváló lehet egy hétvégi ebédhez, valamint egy fárasztó edzés után.
Jó étvágyat!
[/fusion_text][fusion_code]W3h5ei1paHMgc25pcHBldD0iZXhpdHBvcHVwIl0=[/fusion_code]