TEJSZÍNES CSIRKEMELL

Tejszínes csirkemell
Tejszínes csirkemell receptje

Néha száraznak találod a csirkemellet? Készítsd el tejszínesen és máris szaftosabb lesz. A köret pedig sült zeller lesz. Íme a tejszínes csirkemell receptje.

 

 

 

Hozzávalók:

  • 300 g csirkemell

  • 2 dl kókusztejszín

  • 1 újhagyma

  • só, bors, pirospaprika

  • zöldfűszerek

  • 1-2 gerezd fokhagyma

  • 1 közepes zellergumó

  • kókuszzsír a sütéshez

A tejszínes csirkemell elkészítése lépésről lépésre:

Kezd a sült zeller elkészítésével, hogy amíg az sül, addig el tudod a húst készíteni.

  1. A zellert meghámozom és kockákra, vagy hasábokra vágom.

  2. Sózóm, borsozom, megszórom pirospaprikával és a zúzott fokhagymával.

  3. Kis kókuszolajjal meglocsolom, hogy ne száradjon ki sütés közben.

  4. Tedd a sütőbe 200 fokra 20-25 percre. Időnként forgasd meg, hogy minden oldala, jól átsüljön. Amíg sül készítsük el a húst.

A hús elkészítése:

  1. A csirkemellet csíkokra vágom.

  2. Az újhagymát is felszeletelem és kis kókuszzsíron megpirítom.

  3. Hozzáadom a csirkemellet és a húst fehéredésig sütöm, közben sózom, borsozom és végül a zöldfűszereket.

  4. Ha már a hús kifehéredett öntsd hozzá a kókusztejszínt.

  5. Főzd vele össze kb. 5 percig

Tálald a tejszínes csirkemellet a sült zellerrel!

Tejszínes csirkemell
Tejszínes csirkemell

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com