Néha száraznak találod a csirkemellet? Készítsd el tejszínesen és máris szaftosabb lesz. A köret pedig sült zeller lesz. Íme a tejszínes csirkemell receptje.
Hozzávalók:
-
300 g csirkemell
-
2 dl kókusztejszín
-
1 újhagyma
-
só, bors, pirospaprika
-
zöldfűszerek
-
1-2 gerezd fokhagyma
-
1 közepes zellergumó
-
kókuszzsír a sütéshez
A tejszínes csirkemell elkészítése lépésről lépésre:
Kezd a sült zeller elkészítésével, hogy amíg az sül, addig el tudod a húst készíteni.
-
A zellert meghámozom és kockákra, vagy hasábokra vágom.
-
Sózóm, borsozom, megszórom pirospaprikával és a zúzott fokhagymával.
-
Kis kókuszolajjal meglocsolom, hogy ne száradjon ki sütés közben.
-
Tedd a sütőbe 200 fokra 20-25 percre. Időnként forgasd meg, hogy minden oldala, jól átsüljön. Amíg sül készítsük el a húst.
A hús elkészítése:
-
A csirkemellet csíkokra vágom.
-
Az újhagymát is felszeletelem és kis kókuszzsíron megpirítom.
-
Hozzáadom a csirkemellet és a húst fehéredésig sütöm, közben sózom, borsozom és végül a zöldfűszereket.
-
Ha már a hús kifehéredett öntsd hozzá a kókusztejszínt.
-
Főzd vele össze kb. 5 percig