Szereted a fasírtot, de nem szeretnél olajban sült marhahúsból vagy sertéshúsból készült gombócokat fogyasztani? Akkor a „vegetáriánus” változatot (cukkini fasírt) Neked találtak ki. Sült édesburgonyával tálald. Próbáld ki Te is a cukkini fasírtot sütőben sütve!
Hozzávalók:
2 db közepes cukkini,
1 db M-es tojás,
~40 g szezámmag
szezámmagliszt
10 dkg kemény sajt (opcionális),
só, bors,
3 gerezd fokhagyma,
1 db édesburgonya
Elkészítése: A cukkinit hámozd meg és reszeld le, sózd be és kb. 5 perc múlva nyomd ki jól a levét. Add hozzá a tojást, a fűszereket,a szezámmaglisztet és a reszelt sajtot. Lehet elég lágy lesz, akkor még adj hozzá zabpehelylisztet, de az sem baj, ha kicsit lágy. Lényeg, hogy tudj belőle gombócokat gyúrni.💪 Az édesburgonyát pucold meg és vágj vékony szeleteket belőle. Egy nagyon pici kókuszolajat csepegtess a cukkinigombócokra és az édesburgonyára is. Tedd be a sütőbe 200 fokra kb. 20 percre. Érdemes átforgatni, hogy minden oldala megsüljön. Jó étvágyat! 😊😋