CUKKINI FASÍRT SÜTŐBEN SÜTVE

Szereted a fasírtot, de nem szeretnél olajban sült marhahúsból vagy sertéshúsból készült gombócokat fogyasztani? Akkor a „vegetáriánus” változatot (cukkini fasírt) Neked találtak ki. Sült édesburgonyával tálald. Próbáld ki Te is a cukkini fasírtot sütőben sütve!

Hozzávalók: 

  • 2 db közepes cukkini,

  • 1 db M-es tojás,

  • ~40 g szezámmag

  • szezámmagliszt

  • 10 dkg kemény sajt (opcionális),

  • só, bors,

  • 3 gerezd fokhagyma,

  • 1 db édesburgonya

Elkészítése: A cukkinit hámozd meg és reszeld le, sózd be és kb. 5 perc múlva nyomd ki jól a levét. Add hozzá a tojást, a fűszereket,a szezámmaglisztet és a reszelt sajtot. Lehet elég lágy lesz, akkor még adj hozzá zabpehelylisztet, de az sem baj, ha kicsit lágy. Lényeg, hogy tudj belőle gombócokat gyúrni.💪 Az édesburgonyát pucold meg és vágj vékony szeleteket belőle. Egy nagyon pici kókuszolajat csepegtess a cukkinigombócokra és az édesburgonyára is. Tedd be a sütőbe 200 fokra kb. 20 percre. Érdemes átforgatni, hogy minden oldala megsüljön. Jó étvágyat! 😊😋

Cukkini fasírt sütőben sütve
Cukkini fasírt sütőben sütve

Nézd meg ezeket a recepteket, cikkeket is!

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com