EDZÉS OTTHON


Edzés otthon, csak szék kell hozzá

Nincs időd, kedved lemenni a terembe edzeni? Vagy esetleg most nincs rá anyagi kereted? Semmi baj, mutatok néhány egyszerű gyakorlatot, melyet otthon is el tudsz végezni, mindössze szék kell hozzá, valamelyik gyakorlatnál többre is szükséged lehet.

Fekvőtámasz

Fekvőtámasz

Ehhez a gyakorlathoz 3 db székre lesz szükséged. Állíts fel 2 széket egymás mellett. A két szék között a felsőtestednél kicsit szélesebb legyen a távolság. A harmadik széket helyezd a másik két széktől olyan messze, mint amilyen magas vagy. Tedd a tenyereid a 2 felső székre, a lábadat pedig az alsóra és máris nyomhatod a fekvőtámaszokat.  Ha nincs otthon 3 db széked (ahogy nekem sincs) old meg másképp. Az is jó, ha egy székre felteszed egyszerűen a lábad, tenyereid a talajon, a padlón és így végzed a karhajlításokat. Ha pedig rendelkezel, otthon 3 székkel vagy be tudsz szerezni (szomszédtól elkérni), akkor végezd az első verziót.

Tolódzkodás

Tolódzkodás

A gyakorlathoz igazából elég lesz egy szék is.  Állj meg háttal a szék előtt és tenyereid támaszd le a székre, lábaid nyújtsd ki sarkad érje a földet, majd engedd le magad, a feneked olyan mélyre, ahogy csak tudod, utána nyomd ki magad, nyújtsd ki a karod. Ez egy kiváló saját testsúlyos gyakorlat a tricepsz edzésére. Kipróbálhatod azt is, hogy az egyik lábad kinyújtod, a másikat behajlítod és úgy tolózkodsz, majd lábcsere.

Kitörések

Kitörés

A lábról se feledkezz meg.  A gyakorlat edzi a combizmokat és a farizmot is. Állj meg egy szék támlájával szemben, abba fogsz kapaszkodni, az lesz a mankó. Lépj hátra az egyik lábaddal és ereszd le az egyik térded, majd lépj vissza és most ismételd meg a mozdulatot a másik lábbal. Ügyelj arra, hogy a combod és az alsó lábszárad által bezárt szög derékszög legyen, a térded semmiképpen ne nyúljon túl a lábfejeden.

Lábemelés váltott lábbal

Lábemelés


A végén pedig egy gyakorlat a hasizom és a csípő erősítésére. Ülj le a székre, nyújtsd ki a lábad és a hasizmod erejével emeld fel az egyiket. Tartsd fenn pár másodpercig, majd engedd vissza vízszintesbe és utána másik lábad. Azért ne a kettőt egyszerre mert az nem tesz jót a gerinced ágyéki szakaszának és megfájdulhat a derekad.  Azt is kipróbálhatod, hogy behúzod a térded, majd kinyújtod a lábad, mindezt persze a levegőben.

Ilyen egyszerű gyakorlatokkal is átmozgathatod magad kicsit otthon, ha nem jutottál le valamiért a terembe, egy edzésre. 

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com