RAKOTT CSIRKEMELL


rakott csirkemell
Rakott csirkemell

Nehéz olyan ételt találni, ami a család minden tagjának megfelel, különösen, ha még néhány vendég is bekopogtat. Ilyenkor jól jöhet egy egyszerűen, gyorsan  elkészíthető fogás, amivel garantáltan nem nyúlunk mellé, és konkrétan elronthatatlan.

Ilyen a rakott csirkemell, íme a receptje:




Hozzávalók:

  • ~ 600 g csirkemell

  • 8-10 szelet bacon

  • ~100 g reszelt cheddar vagy parmezán sajt

  • 6-8 szelet csirkemellsonka

  • kókusztejszín

  • só, bors

A rakott csirkemell elkészítése lépésről lépésre:

  1. A csirkemellet vágd kisebb szeletekre, kicsit ki is klopfolhatod. A szeleteket sózd, borsozd.

  2. A sajtot reszeld le.Egy mélyebb sütőformát kókuszzsírral kend ki és béleld ki a bacon szeletekkel úgy, hogy a szélein kilógjanak.

  3. Erre fektess egy sor csirkemellet, majd egy sor sonkát, kend meg vékonyan a kókusztejszínnel és gazdagon szórd meg a reszelt sajttal.Ezt ismételd még kétszer. Végül a kilógó bacon szeleteket hajtsd rá vissza, hogy szépen befedje az egészet. Az se baj, ha nem fedi be teljesen.

  4. Előmelegített sütőben, 180 fokon, fóliával letakarva 20 percig süsd.

  5. Ekkor eltávolíthatod a fóliát, hogy a teteje is jól megpiruljon. Így még 15 percig süsd.

Ha készre sült, vedd ki a sütőből, várd meg míg hűl egy kicsit, majd a formából kifordítva szeletelheted tetszés szerint a rakott csirkemellet.

Próbáld ki ezt a rakott csirkemell receptet Te is!


rakott csirkemell
Rakott csirkemell

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:





Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com