Természetes mozgásminta tréning

Természetes mozgásminta tréning
Természetes mozgásminta tréning

Mit jelent a Természetes mozgásminta tréning, az NMPT (Natural Movement Training)?

Egy komplex rendszer, mely a mozgásszervi problémákat nem helyileg kezelve próbálja megszüntetni, hanem az emberi testet egységében szemlélve, az idegrendszer működését a helyes irányba terelve segít korrigálni a hibás mozgásmintákat, ezáltal segít megelőzni számos gerinc- és ízületi problémát.

A természetes mozgásminta tréning a helyes mozgásmintát tanítja meg az idegrendszerednek, vagyis lényeglátóan szelektálva nyújtja, ellazítja, vagy aktivizálja azokat az izmaid, amelyek szükségesek a gerinced és az egyéb ízületeid egészséges állapotának a fenntartásához. Ezek az izmaid azok, amik ha ülőmunkát végzel, a számítógép, a tv előtt görnyedsz, autót vezetsz,  akkor sajnos nem, vagy nem megfelelően működnek, így újra kell magad szó szerint programoznod.

A természetes mozgásminta tréning (NMPT) végső célja

Bekapcsolni a gerinc stabilitására szolgáló izmokat, újraprogramozni az idegrendszer helyes izmokat működtető hatását.

Ennek elérése érdekében először kiiktatjuk azokat a lágyrész-zsugorodásokat, melyek lehetetlenné teszik a tested optimális működését. A megváltozott mozgásminta olyan kóros tartást vált ki, ami statikailag lehetetlenné teszi a tested helyes tartásának és mozgásmintáinak a kialakulását.

A gyakorlatok arra szolgálnak, hogy felszámold a testedben lévő olyan rövidüléseket, melyek lehetetlenné teszik, vagy nehezítik a helyes mozgás- és tartásminta kialakulását. Ha bármelyik nyújtó gyakorlat könnyen megy, akkor kihagyhatod, azonban ha valamelyiknél ellenállást vagy hiányosságot tapasztalsz, akkor az adott gyakorlatot addig kell csinálnod, amíg az elvárt mozgástartományt könnyen be tudod járni.

Természetes mozgásminta tréning
Természetes mozgásminta tréning egyik gyakorlata.

Azonban Ne feledd, hogy a tested kollagénállományának az élettartama 6-24 hónap, így ennek a folyamatnak az időtartama lehet két hét, lehet fél év, de lehet több éves gyakorlás is!

Nagyon fontos, hogy mindig legyél kitartó és türelmes önmagaddal szemben!

Kinek ajánlom a Természetes mozgásminta tréninget?

Természetes mozgásminta tréning
Természetes mozgásminta tréning

• aki el akarja kerülni a gerinc- és ízületi fájdalmakat,
• akinek már volt gerincsérve és szeretné megelőzni az újabb gerincsérv kialakulását,
• aki gerincbarát módon szeretne sportolni,
• aki idős korában is fiatalosan szeretne mozogni,
• aki szeretne elkerülni olyan tüneteket, mint a befagyott váll, tenisz- és golfkönyök,
• aki hajlandó is tenni valamit a csípőízületi és térdízületi kopásának kialakulása ellen,
• aki elkerülné az előrehelyezett fejtartás okán kialakuló fejfájást, illetve állkapocs ízületi eredetű fülzúgást és szédülést,
• aki javítaná testtartását és megelőzné a mozgásrendszer öregedésének tulajdonított fájdalmakat,
• aki nem csak tüneti kezelésre vágyik, hanem egy lényeglátó, szigorúan kutatásokra épülő, modern és hosszútávon hatékony megoldást keres.

Egyéni NMPT – Természetes Mozgásminta Tréningre az alábbi elérhetőségeimen tudsz jelentkezni:

E-mail cím: legarp@gmail.com (A tárgymezőbe írd be: “egyéni NMPT”)

Telefonszám: 06-30-441-4843

Jelenleg a 6. kerületben a Légy Fitt Női Mozgáscentrum és Táncstúdióban (Szondi utca 37.) itt az ára: 7200 Ft.

illetve a 13. kerületben a Mecca Gymben (Béke utca 21-27) van lehetőséged jönni.  itt az ára: 6000 Ft. + 1400 Ft a napijegy.

Amennyiben ezek egyike sem felelne meg, igény szerint házhoz is megyek.  Ebben az esetben a 60 perces tréning ára a 6. és 7. kerületbe valamint a környező kerületekbe 8000 Ft, más kerületekbe 9000 Ft.

Ha a cégedet érdekli egy ilyen természetes mozgásminta tréning workshop illetve utána 3 alkalmas minitréning keress egyéni ajánlatért a fent megadott elérhetőségeimen!

Megtalálsz a porckorong.hu-n is, katt ide: Legény Árpád NMPT instruktor

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com