
Nem szeretnél a kenyérről lemondani? Akkor nézd meg ezt a szénhidrát csökkentett gluténmentes kenyér receptet. Gluténmentes, gabonamentes, tejmentes, szójamentes, adalékmentes. Íme a gluténmentes kenyér:
Hozzávalók:
-
3 db M-es tojás
-
150 ml víz
-
10 ml friss citromlé
-
30 g folyékony kókuszzsír
-
1 csomag (200 g)Éléskamra Falusi kenyér szénhidrát csökkentett lisztkeverék
A gluténmentes kenyér elkészítése:
-
A tojásokat keverd el a vízzel és a friss citromlével, valamint a folyékony zsíradékkal.
-
Add hozzá a lisztkeveréket és kanállal (vagy ha tudod dagasztószárral) kb. 2-3 percig keverd. Igyekezz minél több levegőt beledolgozni.
-
30 percig pihentesd
-
A pihentetés után paleos liszttel szórt felületen gyúrd át (pl. bambuszrost liszt, manióka liszt).
-
Formázd meg a kenyeret tetszés szerint és hintsd meg pici liszttel kívül, hogy házias hatású legyen és jó ropogós és vágd be 4-5 helyen mélyebben.
-
Süsd készre alsó-felső fokozaton (légkeverés nélkül) 200 fokon 20 percig, majd 180 fokon 45 percig sütőtől függően.
-
Rácson hűtsd ki, csak ezután vágd fel!

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek: