Tökéletes zabpalacsinta recept
A legfinomabb zabpalacsinta, így tudod elkészíteni. Ezt a zabpalacsinta receptet is a gluténmentes zablisztből készítjük és cukormentes verzióban. Ez a tökéletes zabpalacsinta recept.
A zabpalacsinta recept hozzávalói
- 300 g gluténmentes zabliszt
- 3 dl szódavíz
- 2 dl növényi tej
- 2 tojás
- 1 csomag cukormentes vaníliás cukor
- csipet só
- kókuszzsír
A zabpalacsinta recept elkészítése
A zablisztet szitáld le egy tálba.
Add hozzá a növényi tejet és a szódavizet, a a tojásokat, a cukormentes vaníliás cukrot, a sót, és gépi habverővel keverd csomómentesre a masszát. Tehetsz még a tésztába egy evőkanál olívaolajat vagy olvasztott kókuszzsírt is.
Fedd le, és pihentesd körülbelül 20 percig.
Egy serpenyőben hevíts egy kis kókuszzsírt, és merőkanállal adagold bele a tésztát.
Amikor a széle kezd elválni az edény falától, nyúlj alá spatulával vagy széles késsel, és lazítsd meg. Várj még egy picit majd fordítsd át.
Mindkét oldalát süsd barnás színűre pár perc alatt. Ha kész, tedd át egy nagyobb tányérra, és töltsd meg valamilyen cukormentes töltelékkel.
Próbáld ki Te is ezt a zabpalacsinta receptet, és nézd meg a többi zabpalacsinta receptet a blogon!