
Egy gluténmentes pogácsa recept, ami gyorsan és könnyen elkészíthető? Vendégváró falatoknak, vagy tízórainak és uzsonnának is tökéletes lehet. Íme a gluténmentes pogácsa receptje:
Hozzávalók:
-
2 db M-es tojás
-
70 ml víz
-
10 ml friss citromlé
-
70 g lágy kókuszzsír
-
1 csomag (180 g) Éléskamra nyújtható tészta sós sütikhez szénhidrát csökkentett lisztkeverék
A gluténmentes pogácsa elkészítése:
-
A tojásokat keverd el a vízzel, a citromlével és a lágy kókuszzsírral.
-
Add hozzá a lisztet és gyúrd össze, majd 20 percre tedd a pihenni a hűtőbe.
-
Hűtőből kivéve gyúrd át és alsó-felső liszthintéssel szilikonos lapon nyújtsd ki.
-
Ha van pogácsa szaggatód akkor azzal, ha nincs akkor pohárral szaggass ki pogácsa formákat.
-
Meghintheted valamilyen kemény sajttal (cheddar, parmezán) vagy szezámmaggal.
-
180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 25-30 percig.
Ez a gluténmentes pogácsa kiváló lehet bármikor ha vendégek jönnek, viheted magaddal suliba, munkába. Kóstold meg a cukkini pogácsa receptemet is!
