Gyümölcsös piskóta paleo

Iskolakezdési akció


Gyümölcsös piskóta
Gyümölcsös piskóta

Szeretnél egy igazán finom gyümölcsös piskóta tortát készíteni? Olyat, ami gluténmentes, tejmentes, szójamentes valamint nincs benne semmilyen adalékanyag és tartósítószer? Akkor ezt a recept pont Neked való. Íme a gyümölcsös piskóta receptje:

Hozzávalók:

  • Éléskamra omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, kókuszliszt, mandulaliszt, bambuszrostliszt, paleolit éléskamra sütőpor)

  • 6 db tojás

  • 60 g eritrit

  • 6 evőkanál víz

  • 4 evőkanál kókuszzsír

  • bogyós gyümölcs

  • ~15 g zselatin + ehhez szükséges víz

A gyümölcsös piskóta elkészítése lépésről lépésre:

  1. 6 db tojást válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval és 30 g eritrittel vertd kemény habbá.

  2. A tojások sárgáját a további 30 g eritrittel habosítsd. Add hozzá a lisztkeveréket, a 6 evőkanál vizet és a 4 evőkanál zsíradékot. Pár percig hagyd sűrűsödni kicsit.

  3. A fehérjehabot óvatosan, több adagban adagold a sárga masszához, a végén egy lágy, önthető masszát kell, hogy kapjál.

  4. Öntsd a gyümölcsös piskóta masszáját egy általad kiválasztott tortaformába (a legjobb méret 25*15 cm) és süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig. Mikor elkészült a tésztát hagyd kihűlni.

  5. Amíg sül készítsd el a zselatint. A vízhez tedd hozzá a zselatinport és folyamatos kevergetés mellett forrald fel. Hagyd kihűlni.

  6. Mikor a tészta is kihűlt már, tedd rá a gyümölcsöket és végén „öntsd le” a zselatinnal.

  7. Tedd a hűtőbe legalább 1 órára. A hűtőből kivéve szeleteld fel és tálald!

Jó étvágyat!

gyümölcsös piskóta
Gyümölcsös piskóta

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



Iskolakezdési akció

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com