Fokhagymakrémleves kókusztejszínnel, ropogós fokhagymachipsszel

Isteni finom fokhagymakrémleves, amely garantáltan vírusölő. A fokhagymát 3 féleképpen használjuk ehhez a leveshez. Íme a fokhagymakrémleves receptje:

Hozzávalók:

A sült krémes fokhagymához:

  • 2 fej héjastul fokhagyma

  • 2 csipet só

  • 50 ml olívaolaj

A fokhagymachipshez:

  • 3 – 4 gerezd fokhagyma

  • 100 ml olívaolaj

A fokhagymakrémleveshez

  • 0,5 fej hagyma

  • 2 – 3 gerezd fokhagyma

  • 400 ml zöldségalaplé vagy víz

  • só, bors

  • 2 csipet szárított kakukkfű

  • ~150 ml kókusztejszín

A fokhagymakrémleves elkészítése:

Két egész, tisztítatlan fej fokhagymát szórj meg egy kis sóval, locsold meg olívaolajjal, és szorosan alufóliába
csomagold be őket. 180 fokra előmelegített sütőbe tedd be kb. 20 percre. Ilyen lesz:

fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves a krémes sült fokhagyma

Közben készítsd el a fokhagymachipset, amihez 3-4 gerezd fokhagymát nem túl vékonyan szeletelj fel, és aranybarnára, ropogósra süsd meg az olívaolajban. Szedd ki és törlőpapírra.

A visszamaradt olajból készítsd el a krémleves alapját, amihez vágj fel egy fél fej hagymát apróra, és píritsd le a 2-3
gerezd friss, aprított fokhagymával, hogy ezzel megadd a kicsit csípős, nyers fokhagymaízt. Szórj bele egy kis sót, borsot és kakukkfüvet. A sütőben megsült fokhagymákat nyomkodd ki a héjukból, ez adja majd meg az édes, kicsit gesztenyés ízét a levesnek, és ez krémesíti be. Ezeket a gerezdeket is tedd bele a levesalapba, majd öntsd fel a zöldségalaplével, vagy a vízzel és picit forrald fel, majd add hozzá a kókusztejszínt és turmixold össze.

Szórd a fokhagymakrémleves tetejére a fokhagymachipset és szórd meg díszítésként friss petrezselyemmel.

Próbáld ki Te is ezt a fokhagymakrémleves receptet!


fokhagymakrémleves
Fokhagymakrémleves

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com