Meggyes paleo piskóta


meggyes paleo piskóta
Meggyes paleo piskóta

Szeretnél egy igazán finom meggyes piskóta tortát készíteni? Olyat, ami gluténmentes, tejmentes, szójamentes valamint nincs benne semmilyen adalékanyag és tartósítószer? Akkor ezt a recept pont Neked való. Íme a meggyes paleo piskóta receptje:







Hozzávalók:

  • Éléskamra omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, kókuszliszt, mandulaliszt, bambuszrostliszt, paleolit éléskamra sütőpor)

  • 6 db tojás

  • 60 g eritrit

  • 6 evőkanál víz

  • 4 evőkanál kókuszzsír

  • ~450 g meggy

A meggyes paleo piskóta elkészítése lépésről lépésre:

  1. 6 db tojást válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval és 30 g eritrittel vertd kemény habbá.

  2. A tojások sárgáját a további 30 g eritrittel habosítsd. Add hozzá a lisztkeveréket, a 6 evőkanál vizet és a 4 evőkanál zsíradékot. Pár percig hagyd sűrűsödni kicsit.

  3. A fehérjehabot óvatosan, több adagban adagold a sárga masszához, a végén egy lágy, önthető masszát kell, hogy kapjál.

  4. Öntsd a meggyes paleo piskóta masszáját egy általad kiválasztott tortaformába (a legjobb méret 25*15 cm).

  5. Nyomkodd bele a meggyet a masszába.

  6. Süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 40-45 percig.

Jó étvágyat!

meggyes paleo piskóta
Meggyes paleo piskóta

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com