Szeretnél egy igazán finom gyümölcsös piskóta tortát készíteni? Olyat, ami gluténmentes, tejmentes, szójamentes valamint nincs benne semmilyen adalékanyag és tartósítószer? Akkor ezt a recept pont Neked való. Íme a gyümölcsös piskóta receptje:
Hozzávalók:
-
Éléskamra omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, kókuszliszt, mandulaliszt, bambuszrostliszt, paleolit éléskamra sütőpor)
-
6 db tojás
-
60 g eritrit
-
6 evőkanál víz
-
4 evőkanál kókuszzsír
-
bogyós gyümölcs
-
~15 g zselatin + ehhez szükséges víz
A gyümölcsös piskóta elkészítése lépésről lépésre:
-
6 db tojást válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval és 30 g eritrittel vertd kemény habbá.
-
A tojások sárgáját a további 30 g eritrittel habosítsd. Add hozzá a lisztkeveréket, a 6 evőkanál vizet és a 4 evőkanál zsíradékot. Pár percig hagyd sűrűsödni kicsit.
-
A fehérjehabot óvatosan, több adagban adagold a sárga masszához, a végén egy lágy, önthető masszát kell, hogy kapjál.
-
Öntsd a gyümölcsös piskóta masszáját egy általad kiválasztott tortaformába (a legjobb méret 25*15 cm) és süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig. Mikor elkészült a tésztát hagyd kihűlni.
-
Amíg sül készítsd el a zselatint. A vízhez tedd hozzá a zselatinport és folyamatos kevergetés mellett forrald fel. Hagyd kihűlni.
-
Mikor a tészta is kihűlt már, tedd rá a gyümölcsöket és végén „öntsd le” a zselatinnal.
-
Tedd a hűtőbe legalább 1 órára. A hűtőből kivéve szeleteld fel és tálald!
Jó étvágyat!
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek: