Gyümölcsös piskóta paleo


Gyümölcsös piskóta
Gyümölcsös piskóta

Szeretnél egy igazán finom gyümölcsös piskóta tortát készíteni? Olyat, ami gluténmentes, tejmentes, szójamentes valamint nincs benne semmilyen adalékanyag és tartósítószer? Akkor ezt a recept pont Neked való. Íme a gyümölcsös piskóta receptje:

Hozzávalók:

  • Éléskamra omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, kókuszliszt, mandulaliszt, bambuszrostliszt, paleolit éléskamra sütőpor)

  • 6 db tojás

  • 60 g eritrit

  • 6 evőkanál víz

  • 4 evőkanál kókuszzsír

  • bogyós gyümölcs

  • ~15 g zselatin + ehhez szükséges víz

A gyümölcsös piskóta elkészítése lépésről lépésre:

  1. 6 db tojást válassz ketté, a fehérjét egy csipet sóval és 30 g eritrittel vertd kemény habbá.

  2. A tojások sárgáját a további 30 g eritrittel habosítsd. Add hozzá a lisztkeveréket, a 6 evőkanál vizet és a 4 evőkanál zsíradékot. Pár percig hagyd sűrűsödni kicsit.

  3. A fehérjehabot óvatosan, több adagban adagold a sárga masszához, a végén egy lágy, önthető masszát kell, hogy kapjál.

  4. Öntsd a gyümölcsös piskóta masszáját egy általad kiválasztott tortaformába (a legjobb méret 25*15 cm) és süsd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig. Mikor elkészült a tésztát hagyd kihűlni.

  5. Amíg sül készítsd el a zselatint. A vízhez tedd hozzá a zselatinport és folyamatos kevergetés mellett forrald fel. Hagyd kihűlni.

  6. Mikor a tészta is kihűlt már, tedd rá a gyümölcsöket és végén „öntsd le” a zselatinnal.

  7. Tedd a hűtőbe legalább 1 órára. A hűtőből kivéve szeleteld fel és tálald!

Jó étvágyat!

gyümölcsös piskóta
Gyümölcsös piskóta

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com