Szereted a fánkot, de nem akarsz a hagyományos bolti, édes és lisztes fánkot enni? Akkor a következő receptet Neked találták ki. Gluténmentes, tejmentes, adalék és tartósításmentes. Íme a paleo fánk receptje:
Hozzávalók:
-
3 db M-es tojás és 1 db M-es tojás sárgája
-
150 ml víz
-
60 g eritrit
-
200 g Éléskamra puha fánk és nudli szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, bambusztrost liszt, útifűmaghéj liszt, arany lengmagliszt, szezámmag liszt, sütőpor)
-
kókuszzsír a sütéshez
A paleo fánk elkészítése lépésről lépésre:
-
A 3 db tojást és a 1 tojás sárgáját 150 ml hideg vízzel és az eritrittel jól keverj el.
-
Add hozzá a paleo fánk lisztet és keverd el csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel.
-
Hagyd pihenni a tésztát 30 percig hűvös helyen, majd enyhén lisztezve (valamilyen paleos liszttel pl. szezámmagliszttel) gyúrd át.
-
Lisztes felületen nyújtsd el kb. 8-10 mm-esre és kb. 5 cm-es formával szaggasd ki. (Én egy poharat használtam). Közepébe nyomhatsz egy mélyedést is.
-
Legalább 2 cm magas nem túl forró zsiradékon süsd ki, mindkét oldalukon kb. 2-3 perc kell. A paleo fánkok sütés közben szép magasra is nőnek.
-
Csepegtesd le és langyosan fogyaszthatod. Tehetsz rá valamilyen cukormentes lekvárt is.
Próbáld ki Te is ezt az egyszerű fánk receptet! Lepd meg vele az embereket, ha vendégségbe jönnek hozzád.
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek: