Ha szereted a zellert készíts belőle krémlevest és feltétnek tegyél hozzá töpörtyűt. Íme a zellerkrémleves receptje töpörtyűmorzsával:
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
~500 g zellergumó, hámozva, felkockázva
2 nagy gerezd fokhagyma, aprítva
~1 liter csirke vagy zöldségalaplé
só
kókuszzsír vagy sertés vagy marhazsír
morzsolt töpörtyű, a tetejére
A zellerkrémleves elkészítése:
A kókuszzsíron pirítsd meg a hagymát, add hozzá a fokhagymát és a zellert. Néhány percig kevergetve együtt pirítsd majd öntsd fel az alaplével, sózd meg és lefedve puhára főzd.
Turmixold össze a levest és a morzsolt töpörtyűvel megszórva tálald.
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.ElfogadomNemTovábbi információ