Te is szereted a csirke pörköltet? Készítsük el diétásan szénhidrátcsökkentett nokedlivel. Íme a csirke pörkölt recept.
A csirke pörkölt recept hozzávalói
- 6 db egész csirkecomb
- 1 nagy fej hagyma
- kókuszzsír
- 1 ek pirospaprika
- ~fél üveg házi lecsó vagy 2-2 db paradicsom és paprika
- házi készítésű szénhidrátcsökkentett nokedli
A csirke pörkölt recept elkészítése
- A csirke pörkölt elkészítéséhez először tisztítsd meg a csirkecombokat, vágd fel alsó-felső részre, majd sózd be
- A hagymát vágd finomra, és a felhevített zsírban dinszteld meg. Amikor aranysárga, a tűzről húzd le és szórd meg a pirospaprikával
- Add hozzá a lecsót vagy a 2-2 db felkockázott friss paradicsomot és paprikát, majd a tűzre visszatéve pirítsd le
- Öntsd fel egy kevés vízzel, és ismét zsírjára pirítsd, majd újra öntsd fel kevés folyadékkal. (Ezt a műveletet szakaszos párolásnak hívják, így éred el, hogy a pörköltszaft sűrű és zamatos legyen.)
- Ezután tedd bele a pörkölt alapba a feldarabolt csirkecombokat, és folyamatos folyadékpótlás mellett párold puhára. Ha szükséges még, sózd, vagy ha csípősen szereted, tegyél hozzá csípős paprikát is
- Tálald házi készítésű diétás nokedlivel
Próbáld ki Te is ezt a csirke pörkölt receptet!