Póréhagyma krémleves

Ha szereted a krémleveseket, akkor ez a változat igazán tetszeni fog. Egyszerű és gyorsan elkészíthető a póréhagyma krémleves. Extraként pedig füstölt lazacot tehetsz a tetejére meg némi szerecsendiót. Íme a póréhagyma krémleves receptje:

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb szál póréhagyma

  • 2 nagy gerezd fokhagyma

  • ~150 g fehérrépa, felkarikázva

  • ~5 dl víz

  • só, fehérbors

  • kókusztejszín

  • kókuszzsír

  • szerecsendió

  • 100 g füstölt lazac, csíkokra vágva

A póréhagyma krémleves elkészítése:

A kókuszzsíron párold puhára a póréhagymát. Add hozzá a fokhagymát, a fehérrépát és pár percig még pirítsd majd öntsd fel a vízzel.  Sóval és fehérborssal ízesítsd, főzd puhára a zöldségeket. Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a kókusztejszínt, picit főzd vele, majd turmixold simára egy botmixerrel vagy a turmixgéppel.

Szórd meg szerecsendióval (ha tudod frissen reszelttel) és a póréhagyma krémleves tetejére tegyél pár csíkot a füstölt lazacból és így tálald.

Próbáld ki Te is ezt a póréhagyma krémleves receptet!


póréhagyma krémleves
Póréhagyma krémleves

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com