Paprikás csirke recept

Gyerekkorunk nagy kedvence a paprikás csirke.  Fogyassz mellé egy olyan nokedlit, ami gluténmentes, tejmentes, szójamentes. Íme a paprikás csirke recept.

A paprikás csirke recept hozzávalói

  • 2 ek kacsazsír vagy libazsír vagy kókuszzsír
  • 1-1,5 kg csirke alsó-, és felsőcomb
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 4 – 5 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • ~10 dl csirkealaplé vagy víz
  • 3 púpozott tk  pirospaprika
  • Só, őrölt feketebors

A paprikás csirke recept elkészítése

Egy nagyobb lábasban, a zsiradékon a sózott-borsozott csirkecombokat alaposan pirítsd le,  szedd ki és tedd félre.

Tedd a finomra aprított vöröshagymát, és a vékony szeletekre vágott fokhagymát a lábasba és párold üvegesre.

Add hozzá a héjától megfosztott és egészen apróra vágott paradicsomot és a kimagozott, szintén apróra vágott paprikát is.

Az egész keveréket addig párold, míg az egész szép aranybarna színt nem kap.

Ekkor öntsd fel 2 dl alaplével, zsírjára pirítsd és újabb 2 dl-vel öntsd fel.

Kb. 15-20 perc párolás után a hagymás-paprikás-paradicsomos alap homogén és krémes lesz, ez kell a tökéletes szafthoz

Add hozzá a pirospaprikát, keverd el és pakold bele az előpirított csirkerészeket.

Öntsd fel újabb 2 dl alaplével és egészen addig párold, míg finoman lepirul a szaft és a hús az edény alján.

Ekkor újabb adag (kb. 3-4 dl) alaplével öntsd fel a paprikás alapot és lefedve omlósan puhára főzd meg a csirkét.

Tálald a nokedlivel és uborkasalátával.

Próbáld ki Te is ezt a paprikás csirke receptet!

paprikás csirke recept
paprikás csirke recept

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com