Ha szereted a zellert készíts belőle levest és feltétnek tegyél hozzá almából chipset. Íme a zellerleves receptje almachipsszel:
Hozzávalók:
-
1 fej vöröshagyma
-
500 g zellergumó, hámozva, felkockázva
-
2-3 db közepes alma, hámozva, felkockázva
-
~1 liter csirke vagy zöldségalaplé (vagy a húsvéti sonka leve)
-
só
-
kókuszzsír
-
1 db alma az almachipshez
A zellerleves elkészítése:
A kókuszzsíron pirítsd meg a hagymát, add hozzá a zellert és az almát. Néhány percig kevergetve együtt pirítsd majd öntsd fel az alaplével, sózd meg és lefedve puhára főzd.
Amíg fő, vágd fel az almát vékony szeletekre és kókuszzsíron süsd ki.
Turmixold össze a levest és az almachipsszel tálald.
Jó étvágyat!
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek: