ZÖLDSÉGES HÚSOS PITE


Zöldséges húsos pite
Zöldséges húsos pite

Szereted a pitét? Mit szólnál ha az édes pite helyett, most egy zöldséges, húsos változatot készítenénk? Ez kitűnő lehet ebédre, vacsorára. Íme a zöldséges húsos pite receptje:




Hozzávalók:

A raguhoz:

  • 2 fej vöröshagyma, felkockázva

  • 3 gerezd fokhagyma, szeletelve

  • 250 g gomba, darabolva

  • 500 g darált sertéshús

  • 100 g paradicsompüré

  • só, bors

  • bazsalikom, kakukkfű

  • kókuszzsír a sütéshez

a tetejére:

  • 500 g főtt zeller

  • 500 g főtt karfiol

  • 2 evőkanál kókuszzsír

  • 2 tojás

  • só, bors

A zöldséges húsos pite elkészítése lépésről lépésre:

  1. A raguhoz a kókuszzsíron dinszteld meg a hagymát.

  2. Add hozzá a fokhagymát, a gombát és a darált sertéshúst.

  3. Sóval, borssal, bazsalikommal és kakukkfűvel ízesítsd.

  4. Nagyjából 10 percig párold, majd add hozzá a paradicsompürét és fedő nélkül sűrítsd be.

  5. A zellert és a karfiolt sós vízben főzd puhára.

  6. Szűrd le és a kókuszzsírral, sóval, borssal valamint a tojásokkal turmixold össze. Egy jó kis „pépet” fogsz kapni.

  7. Egy tepsibe terítsd le a húsos ragut és a tetejét vond be a zöldségpürével és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig süsd.

Vágd kockákra és tálald.


Zöldséges húsos pite
Zöldséges húsos pite

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com