Szereted az édesburgonyát? Mit szólnál egy egyszerű és gyors desszerthez? Ez az édesburgonya krém. Néhány hozzávalóból már elkészíthető. Íme az édesburgonya krém desszert receptje:
Hozzávalók:
100 g édesburgonya hámozva, felkockázva
200 g sárgarépa, hámozva, felkarikázva
annyi víz, amennyi épp csak ellepi
csipet só
1/2 kk. őrölt fahéj
6 evőkanál zsíros kókusztej
mandaringerezdek a tetejére
Az édesburgonya krém elkészítése:
Az édesburgonyát és a sárgarépát egy csipet sóval tedd fel főni.
Hagyd, hogy teljesen elfőjön róla a víz, és egy hajszálnyit oda is kapjon, így „karamellizálódik” a zöldség.
A fahéjjal és a kókusztejjel turmixold simára.
Kis tálkákba vagy poharakba oszd szét és mandarinnal díszítsd. Lehet langyosan vagy szobahőmérsékleten is kínálni.
Próbáld ki Te is ezt az édesburgonya krém receptet!
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.ElfogadomNemTovábbi információ