ÉDESBURGONYA CSIRKEMELLEL

Csicseriborsós-édesburgonyás csirkemell

Unod a hagyományos csirke-rizs ételt? Vágysz valami különleges ízélményre? És még egészséges, diétás legyen? Akkor a következő receptet Neked találták ki.

Hozzávalók:

  • 500g csirkemell

  • 1 doboz csicseriborsó ~250g

  • 1 db édesburgonya

  • 2-3 db paradicsom

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 db erős paprika

  • só, bors, fűszerek egyéni ízlés szerint

  • kókuszzsír

Elkészítése:

  1. A csicseriborsót előző este áztasd be vízbe, többe, mint, ami elfedi.

  2. Másnap, abba a vízbe, amibe ázott, tedd fel főni és forrástól számítva 1 órán át főzd, hogy jól megpuhuljon

  3. Egy nagyobb edényben hevíts fel a kókuszzsírt

  4. Pirítsd meg a hagymát

  5. A csirkemellet vágd fel csíkokra és dobd rá a hagymára, süsd, amíg kifehéredik

  6. Pucold meg az édesburgonyát és kockázd fel

  7. Tedd az édesburgonyát és a megfőzött csicseriborsót a húsra

  8. Add hozzá a sót, a borsot és a fűszereket, én provance-i fűszerkeveréket használtam

  9. Vágd fel a paradicsomot és az erős paprikát és add hozzá

  10. Főzd addig, míg megpuhulnak az összetevők

Az eredmény:

édesburgonya csirkemellel
Édesburgonya csirkemellel

 

Az elkészítésnél vedd figyelembe, hogy a csicseriborsót a főzés előtt, előző este be kell áztatni valamint, hogy több mint 1 órán át kell főzni, vagyis ezt a receptet ne akkor, próbáld ki, mikor már éhes vagy és azon gondolkodsz, hogy mit is főzzél ma ebédre. Az édesburgonya vagy batáta íze nyersen olyan, mint a sárgarépáé, megfőzve már krumpli íze lesz. Összefőzve az egésznek fantasztikus íze lesz és szaftot is nyugodtan megeheted.  Az ételbe tehetsz még cukkinit is, fokhagymát, a fűszerezés is a fantáziádra van bízva.

Próbáld ki ezt a nagyszerű receptet Te is!

Ezek a receptek és cikkek is érdekelhetnek:

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com