Csicseriborsós-édesburgonyás csirkemell
Unod a hagyományos csirke-rizs ételt? Vágysz valami különleges ízélményre? És még egészséges, diétás legyen? Akkor a következő receptet Neked találták ki.
Hozzávalók:
-
500g csirkemell
-
1 doboz csicseriborsó ~250g
-
1 db édesburgonya
-
2-3 db paradicsom
-
1 fej vöröshagyma
-
1 db erős paprika
-
só, bors, fűszerek egyéni ízlés szerint
-
kókuszzsír
Elkészítése:
-
A csicseriborsót előző este áztasd be vízbe, többe, mint, ami elfedi.
-
Másnap, abba a vízbe, amibe ázott, tedd fel főni és forrástól számítva 1 órán át főzd, hogy jól megpuhuljon
-
Egy nagyobb edényben hevíts fel a kókuszzsírt
-
Pirítsd meg a hagymát
-
A csirkemellet vágd fel csíkokra és dobd rá a hagymára, süsd, amíg kifehéredik
-
Pucold meg az édesburgonyát és kockázd fel
-
Tedd az édesburgonyát és a megfőzött csicseriborsót a húsra
-
Add hozzá a sót, a borsot és a fűszereket, én provance-i fűszerkeveréket használtam
-
Vágd fel a paradicsomot és az erős paprikát és add hozzá
-
Főzd addig, míg megpuhulnak az összetevők
Az eredmény:
Az elkészítésnél vedd figyelembe, hogy a csicseriborsót a főzés előtt, előző este be kell áztatni valamint, hogy több mint 1 órán át kell főzni, vagyis ezt a receptet ne akkor, próbáld ki, mikor már éhes vagy és azon gondolkodsz, hogy mit is főzzél ma ebédre. Az édesburgonya vagy batáta íze nyersen olyan, mint a sárgarépáé, megfőzve már krumpli íze lesz. Összefőzve az egésznek fantasztikus íze lesz és szaftot is nyugodtan megeheted. Az ételbe tehetsz még cukkinit is, fokhagymát, a fűszerezés is a fantáziádra van bízva.
Próbáld ki ezt a nagyszerű receptet Te is!
Ezek a receptek és cikkek is érdekelhetnek: