Édesburgonya tócsni tepertőkrémmel, lilahagymával

Édesburgonya tócsni
Édesburgonya tócsni

Szereted az édesburgonyát? Készítsünk most belőle tócsnit, liszt hozzáadása nélkül, tepertőkrémmel és lilahagymával. Íme az édesburgonya tócsni receptje:

Hozzávalók:

Az édesburgonya tócsnihoz:

  • ~500 g édesburgonya

  • 2 tojás

  • só, bors

A tepertőkrémhez:

  • 250 g tepertőkrém

  • 1 ek. mustár

  • só, bors

  • 1 fej lilahagyma, aprítva illetve díszítéshez karikákra vágva

  • 1 gerezd fokhagyma

  • majoránna

  • 1 tk. balzsamecet

Az édesburgonya tócsni elkészítése:

Hámozd meg az édesburgonyát és főzd meg.

Ha megfőtt és kihűlt, add hozzá a tojásokat, sózd, borsozd. Egy lágy masszát fogsz kapni. Kanállal sütőpapírral bélelt tepsire korong formákat tegyél a masszából.

180 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára.

A tepertőkrémhez a tepertőt a többi hozzávalóval botmixerrel keverd össze.

Amikor kihűlt az édesburgonya tócsni, kend meg egy kiskanálnyi tepertőkrémmel és tegyél a tetejére a karikára vágott lilahagymából.

Próbáld ki Te is az édesburgonya tócsni receptjét!

Édesburgonya tócsni
Édesburgonya tócsni

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com