GLUTÉNMENTES FÁNK

gluténmentes fánk
Gluténmentes fánk

Szereted a fánkot, de nem akarsz a bolti cukros fánkot enni? Akkor a következő receptet Neked találták ki. Gluténmentes, tejmentes, adalék és tartósításmentes. Íme a gluténmentes fánk receptje:

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 3 db M-es tojás és 1 db M-es tojás sárgája

  • 150 ml víz

  • 45 g eritrit

  • 200 g Éléskamra puha fánk és nudli szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, bambusztrost liszt, útifűmaghéj liszt, arany lengmagliszt, szezámmag liszt, sütőpor)

  • kókuszzsír a sütéshez

A gluténmentes fánk elkészítése lépésről lépésre:

  1. A 3 db tojást és a 1 tojás sárgáját 150 ml hideg vízzel és az eritrittel jól keverj el.

  2. Add hozzá a paleo fánk lisztet és keverd el csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel.

  3. Hagyd pihenni a tésztát 30 percig hűvös helyen, majd enyhén lisztezve (valamilyen paleos liszttel pl. szezámmagliszttel) gyúrd át.

  4. Lisztes felületen nyújtsd el kb. 8-10 mm-esre és kb. 5 cm-es formával szaggasd ki. (Én egy poharat használtam). Közepébe nyomhatsz egy mélyedést is.

  5. Legalább 2 cm magas nem túl forró zsiradékon süsd ki, mindkét oldalukon kb. 2-3 perc kell. A gluténmentes fánkok sütés közben szép magasra is nőnek.

  6. Csepegtesd le és langyosan fogyaszthatod. Tehetsz rá valamilyen cukormentes lekvárt is.

Próbáld ki Te is ezt az egyszerű gluténmentes fánk receptet! Lepd meg vele az embereket, ha vendégségbe jönnek hozzád.

gluténmentes fánk
Gluténmentes fánk

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com