Édesburgonyakrém leves


édesburgonyakrém leves
Édesburgonyakrém leves







Egészséges, ízletes, és villámgyorsan készen van. Ez az édesburgonyakrém leves. Csak néhány alapanyag kell hozzá és hamar elkészíthető. Fogyaszthatod melegen az őszi-téli időszakban, nyáron pedig akár hidegen is megállja a helyét. Íme az édesburgonyakrém leves receptje:


Hozzávalók:

  • 2 nagyobb darab édesburgonya kb. 500 g

  • 1 közepes sárgarépa

  • 1 kisebb fej vöröshagyma

  • só, bors

  • szerecsendió, fahéj

  • kókusztejszín ~75 ml

  • víz

  • kókuszzsír a főzéshez

  • szalonna feltétként opcionális

Az édesburgonyakrém leves elkészítése:

A hagymát pucold meg és vágd fel kockákra, majd hevíts a lábosban egy kis kókuszzsírt és fonnyaszd meg kicsit a hagymát.

Az édesburgonyát és a sárgarépát is pucold meg és vágd fel karikára őket. Dobd a hagyma után a lábosba és picit pirítsd át.

Öntsd fel annyi vízzel hogy ellepje. Közben sózd, borsozd. Adj hozzá egy kis szerecsendiót és fahéjat.

Főzd kb. 20-25 percig míg teljesen megpuhul az édesburgonya és sárgarépa.

Öntsd fel egy kis kókusztejszínnel és még rottyants rajta egyet.

A végén botmixerrel turmixold össze.

Tehetsz rá feltétként egy kis pirított szalonnát, vagy bármilyen hasonló roppanós elemet.

Próbáld ki Te is ezt az édesburgonykrém leves receptet!

édesburgonyakrém leves
Édesburgonyakrém leves

Ezek a receptek, cikkek  is érdekelhetnek:



Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com