Egészséges, ízletes, és villámgyorsan készen van. Ez az édesburgonyakrém leves. Csak néhány alapanyag kell hozzá és hamar elkészíthető. Fogyaszthatod melegen az őszi-téli időszakban, nyáron pedig akár hidegen is megállja a helyét. Íme az édesburgonyakrém leves receptje:
Hozzávalók:
-
2 nagyobb darab édesburgonya kb. 500 g
-
1 közepes sárgarépa
-
1 kisebb fej vöröshagyma
-
só, bors
-
szerecsendió, fahéj
-
kókusztejszín ~75 ml
-
víz
-
kókuszzsír a főzéshez
-
szalonna feltétként opcionális
Az édesburgonyakrém leves elkészítése:
A hagymát pucold meg és vágd fel kockákra, majd hevíts a lábosban egy kis kókuszzsírt és fonnyaszd meg kicsit a hagymát.
Az édesburgonyát és a sárgarépát is pucold meg és vágd fel karikára őket. Dobd a hagyma után a lábosba és picit pirítsd át.
Öntsd fel annyi vízzel hogy ellepje. Közben sózd, borsozd. Adj hozzá egy kis szerecsendiót és fahéjat.
Főzd kb. 20-25 percig míg teljesen megpuhul az édesburgonya és sárgarépa.
Öntsd fel egy kis kókusztejszínnel és még rottyants rajta egyet.
A végén botmixerrel turmixold össze.
Tehetsz rá feltétként egy kis pirított szalonnát, vagy bármilyen hasonló roppanós elemet.
Próbáld ki Te is ezt az édesburgonykrém leves receptet!
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek: