Vendégeket vársz, és nem tudod, mit készíts nekik? Valami olyan étellel lepnéd meg őket, ami amellett, hogy finom még egészséges is? Ráadásul jól is mutat az asztalon? Akkor ez a recept neked való. Viszonylag gyorsan elkészíthető és rendkívül ízletes. Íme a marhahússal töltött paradicsom.
Hozzávalók:
-
400 g darált marhahús
-
4-5 db nagy paradicsom
-
1 fej hagyma
-
fűszerek ízlés szerint
-
kókuszzsír
Marhahússal töltött paradicsom elkészítése:
-
Vágd fel a hagymát apró darabokra és pirítsd meg a kókuszzsíron.
-
Dobd rá a darált húst és fűszerezd meg ízlés szerint.
-
Vágd le a paradicsom tetejét – a szár felőli részen, és egy kisebb kanállal szedd ki a belsejét. A paradicsomok belsejét tedd hozzá a húshoz.
-
A húsos masszát töltsd bele a paradicsomokba, bőven marad, hacsak nem több paradicsommal dolgozol, így a maradékot halmozd mellé
-
Ha akarod, pár percre beteheted a sütőbe is, hogy összesüljenek az ízek.