Tárkonyos ragu leves
Melengető tárkonyos ragu leves: Az Évszakok Ízeinek Tökéletes Összhangja. A tárkonyos ragu leves receptje egy varázslatos utazásra hívja az ízlelőbimbókat, melyben a krémes tejszín és a friss csirkemell ölelkezik a gondosan válogatott fűszerekkel, főleg a tárkonnyal. Íme a tárkonyos ragu leves receptje.
A tárkonyos ragu leves hozzávalói
- 2 db csirkemellfilé
- 1f ej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 db karalábé
- 1 db zeller
- 200 g gomba
- 200 g zöldborsó
- 4 ek olívaolaj
- só, bors, tárkony
- 200 ml főzőtejszín (kókusz vagy rizs)
- 1 ek liszt (lehetőség szerint gluténmentes)
- 1 csokor petrezselyem
- fél citrom
A tárkonyos ragu leves elkészítése
- Vágd a csirkemellfilét apró kockákra
- A vörös- és fokhagymát aprítsd fel
- A zöldségeket tisztítsd meg, és a zöldborsó kivételével kockázd fel
- Egy nagy lábosban hevítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a vöröshagymát.
- Add hozzá a húst, és fehéredésig pirítsd
- Add hozzá a kétféle répát, a karalábét, valamint a zellert, és 5 percig dinszteld.
- Sóval, borssal, tárkonnyal és az aprított fokhagymával fűszerezd
- Öntsd fel annyi vízzel (kb. 2 liter), amennyi levest szeretnél készíteni.
- Add hozzá a zöldborsót és a gombát.
- Addig főzd, míg minden alapanyag megpuhul (kb. 10 perc).
- Add hozzá a főzőtejszínt és pár percig még főzd vele
- Legvégül add hozzá az apróra vágott friss petrezselymet és a frissen facsart citromlevet
Próbáld ki Te is ezt a tárkonyos ragu leves receptet!