ÉDES SAVANYÚ CSIRKE

Te is szereted a kínai konyhát, de valahogy nem vagy megelégedve a gyors kínai kajáldákban kapható változatokkal. Ugye, hogy sokszor elég olajosak, van, hogy csepeg az olajtól az illatos omlós csirke. Lássuk be, ezekben az éttermekben nem biztos, hogy feltétlenül egészségesen főznek.  Szeretnéd otthon, gyorsan és könnyen elkészíteni valamelyiket? A következő recept, egy ilyen változatot mutat be. Ha Te is unod már esetleg a natúr csirkemellet, akkor ez a recept Neked szól:

Az édes-savanyú csirke hozzávalói:

  • 400 g csirkemell

  • 150 g ananászkonzerv

  • 3-4 evőkanál ananászlé

  • 1 fej vöröshagyma

  • 1 nagyobb piros húsú paprika

  • 2 dl víz

  • kókuszzsír

  • édes-savanyú csirke alap (Knorr)

  • rizs (jázmin vagy basmati vagy barna rizs)

Elkészítése:

  1. Mosd meg a húst, majd vágd fel apró csíkokra!

  2. Egy lábosban, vagy ha van egy mélyebb serpenyőd, akkor abban hevíts fel egy kis kókuszzsírt és erős lángon hirtelen pirítsd meg rajta a csirkemell csíkokat!

  3. Vágd fel a hagymát nagy kockákra és add hozzá a húshoz. Folyamatosan kevergetve pirítsd továbbra is erős lángon, kb. 3-4 percig!

  4. Kockázd fel a paprikát is és azt is add hozzá!

  5. 3 perccel később add hozzá az ananászkockákat is és pirítsd tovább 2 percig!

  6. Öntsd hozzá a 0,5 dl ananászlevet az ananászkonzerv levéből, aztán  2 dl vizet és a tasak tartalmát!

  7. Kevergesd lassú közepesen lángon 5-10 percig!

  8. Főzd meg a rizst menetközben és tálald vele!

Az alapanyagokat egyszerűen beszerezheted bármelyik nagyobb hipermarketből. Az édes-savanyú csirke alap – ha a Knorr félét veszed – nem tartalmaz tartósítószert, mesterséges színezéket valamint hozzáadott ízfokozó adalékanyagokat. Ananászkonzervből próbálj olyat keresni, ami nem cukrozott, de a legjobb persze ha rendes ananászt veszel. Íme, a végeredmény.

Édes savanyú csirke
Édes-savanyú csirke

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:

Szólj hozzá!

húsz + tizenkilenc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com