Ha nincs túl sok időd, és szeretnéd meglepni a családod/vendégeid valami extra kajával, akkor csakis a tavaszi tekercs jöhet szóba, még hozzá halkrémmel. És nem tésztából készítjük a tekercset, hanem salátalevélből. Diétában, fogyókúrában is bátran fogyaszthatod. Íme a tavaszi tekercs receptje:
Hozzávalók 4 személyre
-
10 szép salátalevél
-
10 dkg sonka (csirkemell vagy pulykamell)
-
1 evőkanál kókuszzsír
-
2 doboz sós lében lévő tonhalkonzerv
-
1 kápia paprika, vagy kaliforniai paprika, apró kockákra vágva
A halkrémes tavaszi tekercs elkészítése:
-
A tonhalat és a kókuszzsírt tedd egy tálba és dolgozd össze villával.
-
A paprikát forgasd a halkrémbe.
-
A sonkaszeleteket a kiterített salátalevelekre fektesd.
-
A halkrémet kend rá és tekerd fel. Ennyi 🙂
Kitűnő lehet reggelire, vacsorára is.
Próbáld ki Te is ezt a halkrémes tavaszi tekercset!
Halkrémes tavaszi tekercs