Szereted a padlizsánt? Készíts belőle tekercset. Egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető étel, amely bármelyik diétába beilleszthető. Íme a padlizsántekercs receptje.
Hozzávalók:
-
2 db közepes méretű padlizsán
-
1 db vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
50 dkg paradicsom
-
só, bors
-
provance-i fűszerkeverék
-
kókuszolaj vagy olívaolaj
A padlizsántekercs elkészítése:
A padlizsánok végeit vágd le és dobd ki. A megmaradt részt vágd hosszában fél centiméteres szeletekre és ezeket kend meg az olajjal, majd sózd, borsozd és fektesd őket egy lapos tepsire. A két külső szeletet esetleg tedd félre lecsóhoz. 180 fokra előmelegített sütőben süsd a padlizsánszeleteket kb. 15 percig.
Míg sül közben egy serpenyőben hevíts olajat és futtasd meg rajta a hagymát, add hozzá a fokhagymát, az apró kockákra vágott paradicsomot. Sózd, borsozd és szórd meg a provance-i fűszerkeverékkel.
Az elősütött padlizsánszeletekre azután helyezz egy-egy halom tölteléket és szorosan tekerd fel és további 15 percre tedd a sütőbe. Ha gondolod reszelt sajttal (parmezán, cheddar ) megszórhatod.
Egy könnyű nyárias étel, melyet tovább finomíthatsz apróra vágott olajbogyóval, kapribogyóval, aszalt paradicsommal, pestoval vagy darált hússal.
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek: