PADLIZSÁNTEKERCS


padlizsántekercs

Szereted a padlizsánt? Készíts belőle tekercset. Egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető étel, amely bármelyik diétába beilleszthető. Íme a padlizsántekercs receptje.


Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű padlizsán

  • 1 db vöröshagyma

  • 3 gerezd fokhagyma

  • 50 dkg paradicsom

  • só, bors

  • provance-i fűszerkeverék

  • kókuszolaj vagy olívaolaj

A padlizsántekercs elkészítése:

A padlizsánok végeit vágd le és dobd ki. A megmaradt részt vágd hosszában fél centiméteres szeletekre és ezeket kend meg az olajjal, majd sózd, borsozd és fektesd őket egy lapos tepsire. A két külső szeletet esetleg tedd félre lecsóhoz. 180 fokra előmelegített sütőben süsd a padlizsánszeleteket kb. 15 percig.

Míg sül közben  egy serpenyőben hevíts olajat és futtasd meg rajta a hagymát, add hozzá a fokhagymát, az apró kockákra vágott paradicsomot. Sózd, borsozd és szórd meg a provance-i fűszerkeverékkel.

Az elősütött padlizsánszeletekre azután helyezz egy-egy halom tölteléket és szorosan tekerd fel és további 15 percre tedd a sütőbe. Ha gondolod reszelt sajttal (parmezán, cheddar ) megszórhatod.

Egy könnyű nyárias étel, melyet tovább finomíthatsz apróra vágott olajbogyóval, kapribogyóval, aszalt paradicsommal, pestoval vagy darált hússal.

padlizsántekercs






Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:









Szólj hozzá!

3 × 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com