Párolt lilakáposzta
Fedezd fel az ízek harmóniáját a párolt lilakáposzta receptjével! Ebben a kulináris kalandban a friss és ropogós lilakáposzta finom párolásban találja meg az optimális egyensúlyt. Az elkészítés során a színek és az ízek táncolnak egymással. Kóstold meg a szezon legfinomabb zöldségét ebben az ízgazdag, könnyed fogásban, és merülj el az egyszerűség és kreativitás kifinomult világában. Íme a párolt lilakáposzta receptje.
A párolt lilakáposzta hozzávalói
- 1 közepes fej vöröskáposzta
- 1 közepes lilahagyma
- 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
- 1 evőkanál eritrit vagy xilit
- 1 teáskanál ecet
- 2 ek sertészsír
- só, bors
A párolt lilakáposzta elkészítése
- A káposztát gyaluld le, vagy ha tudsz már eleve a gyalultat vegyél
- Sózd meg jól, és keverd össze, majd minimum fél órát hagyd állni, hogy levet eresszen
- Egy nagy edényben olvaszd fel a zsírt, és lassú tűzön párold meg a kockára vágott lila hagymát
- Add hozzá az előzőleg jól kinyomkodott lilakáposztát, amit fűszerezz meg a borssal, köménnyel, eritrittel és az ecettel
- Keverd jól össze az egészet, és lefedve, lassú tűzön kb. 1 óráig párold
Tálald valamilyen hús mellé, pl. kacsa mellé, vagy egy resztelt májhoz is kitűnő lehet. Próbáld ki Te is ezt a párolt lilakáposzta receptet!