Párolt lilakáposzta

Párolt lilakáposzta

Fedezd fel az ízek harmóniáját a párolt lilakáposzta receptjével! Ebben a kulináris kalandban a friss és ropogós lilakáposzta finom párolásban találja meg az optimális egyensúlyt. Az elkészítés során a színek és az ízek táncolnak egymással. Kóstold meg a szezon legfinomabb zöldségét ebben az ízgazdag, könnyed fogásban, és merülj el az egyszerűség és kreativitás kifinomult világában. Íme a párolt lilakáposzta receptje.

A párolt lilakáposzta hozzávalói

  • 1 közepes fej vöröskáposzta
  • 1 közepes  lilahagyma
  • 1 teáskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 evőkanál eritrit vagy xilit
  • 1 teáskanál ecet
  • 2 ek sertészsír
  • só, bors

A párolt lilakáposzta elkészítése

  1. A káposztát gyaluld le, vagy ha tudsz már eleve a gyalultat vegyél
  2. Sózd meg jól, és keverd össze, majd minimum fél órát hagyd állni, hogy levet eresszen
  3. Egy nagy edényben olvaszd fel a zsírt, és lassú tűzön párold meg a kockára vágott lila hagymát
  4. Add hozzá az előzőleg jól kinyomkodott lilakáposztát, amit fűszerezz meg a borssal, köménnyel, eritrittel és az ecettel
  5. Keverd jól össze az egészet, és lefedve, lassú tűzön kb. 1 óráig párold

Tálald valamilyen hús mellé, pl. kacsa mellé, vagy egy resztelt májhoz is kitűnő lehet. Próbáld ki Te is ezt a párolt lilakáposzta receptet!

párolt lilakáposzta
párolt lilakáposzta

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com