Konfitált kacsacomb


konfitált kacsacomb
Konfitált kacsacomb

Kacsacombot már pedig csak konfitálni érdemes. Ezt majd Te is belátod miután kipróbáltad ezt a konfitált kacsacomb receptet. Régi tartósítása eljárásról van szó: a bő zsírban, alacsony hőmérsékleten való hosszú sütés/főzés. A hús így eszméletlen szaftos és omlós lesz.  Nem kell attól megijedni, hogy a végeredmény zsíros lesz, a sok zsír csak megvédi a húst a kiszáradástól. Íme a konfitált kacsacomb receptje:




Hozzávalók:

  • 3-4 kacsacomb

  • kb 1 kg zsír (lehet sertészsír is), annyi, hogy megolvasztva ellepje a kacsacombokat

  • só,bors

  • 1 fej vöröshagyma

  • 3-4 gerezd fokhagyma

  • kakkukfű és/vagy rozmaring ág, ennek hiányában a szárított is megfelelő

  • köretnek: sárgarépapüré és blansírozott karfiol

A konfitált kacsacomb elkészítése:

A kacsacombokat sózd, borsozd és tedd egy tűzálló tálba, szorosan egymás mellé.

A zsírt olvaszd fel egy edényben, majd öntsd rá a tálban elhelyezett kacsacombokra, úgy hogy ellepje.

Tedd hozzá a megpucolt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, és a kakkufű és/vagy rozmaring ágat.

Az egészet tedd 100 fokos sütőbe 3 és fél-4 órára. Ezalatt szépen megpuhul a kacsacomb.

A 3-4 óra elteltével vedd ki a sütőből, ha gondolod még át is piríthatod a combokat, de igazából nem szükséges.

A megmaradt zsíradék pedig nehogy kidobd, szuper lesz főzésre, sütésre, vagy akár étkezésre is (persze valamelyik gluténmentes vagy paleo kenyérrel).

konfitált kacsacomb zsírja
Konfitált kacsacomb zsírja

Próbáld ki Te is a konfitált kacsacomb receptjét!

konfitált kacsacomb
Konfitált kacsacomb zsírja

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:



Szólj hozzá!

tizenegy − 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com