Kacsacombot már pedig csak konfitálni érdemes. Ezt majd Te is belátod miután kipróbáltad ezt a konfitált kacsacomb receptet. Régi tartósítása eljárásról van szó: a bő zsírban, alacsony hőmérsékleten való hosszú sütés/főzés. A hús így eszméletlen szaftos és omlós lesz. Nem kell attól megijedni, hogy a végeredmény zsíros lesz, a sok zsír csak megvédi a húst a kiszáradástól. Íme a konfitált kacsacomb receptje:
Hozzávalók:
-
3-4 kacsacomb
-
kb 1 kg zsír (lehet sertészsír is), annyi, hogy megolvasztva ellepje a kacsacombokat
-
só,bors
-
1 fej vöröshagyma
-
3-4 gerezd fokhagyma
-
kakkukfű és/vagy rozmaring ág, ennek hiányában a szárított is megfelelő
-
köretnek: sárgarépapüré és blansírozott karfiol
A konfitált kacsacomb elkészítése:
A kacsacombokat sózd, borsozd és tedd egy tűzálló tálba, szorosan egymás mellé.
A zsírt olvaszd fel egy edényben, majd öntsd rá a tálban elhelyezett kacsacombokra, úgy hogy ellepje.
Tedd hozzá a megpucolt vöröshagymát, a fokhagymagerezdeket, és a kakkufű és/vagy rozmaring ágat.
Az egészet tedd 100 fokos sütőbe 3 és fél-4 órára. Ezalatt szépen megpuhul a kacsacomb.
A 3-4 óra elteltével vedd ki a sütőből, ha gondolod még át is piríthatod a combokat, de igazából nem szükséges.
A megmaradt zsíradék pedig nehogy kidobd, szuper lesz főzésre, sütésre, vagy akár étkezésre is (persze valamelyik gluténmentes vagy paleo kenyérrel).
Próbáld ki Te is a konfitált kacsacomb receptjét, készíthetsz hozzá párolt lilakáposztát is! Nézd meg a kacsamell receptet is!