Te is szereted az almás pitét, viszont nem szeretnéd a hagyományos fehérlisztes, cukros verziót fogyasztani? Akkor az alábbi almás pite receptet Neked találták ki. Ez a verzió mindenmentes, még tojás sincs benne és az almát sem kell főzni.

Hozzávalók egy 24 cm-es kerek formához.
A tésztalaphoz:
-
120 g gesztenyeliszt
-
80 g nyílgyökérliszt
-
1 csipet só
-
50 g eritrit
-
120 g kókuszzsír
A töltelékhez:
-
5-600 g reszelt alma
-
2 evőkanál citromlé
-
1 kávéskanál fahéj
-
15 g útifűmaghéj
-
1 csipet vaníliaőrlemény
A paleo almás pite elkészítése lépésről lépésre:
-
A sütőt melegítsd elő 170 fokra.
-
Olvaszd fel a mikróban a kókuszzsírt
-
A gesztenyelisztet dolgozd össze a nyílgyökérliszttel, a sóval, eritrittel és a felolvasztott kókuszzsírral.
-
Ha sikerült a kezedről leszedni a tésztát J akkor egyenletes rétegben öntsd bele a formába.
-
15 percig süsd 170 fokon, majd további 10-15 percig 150 fokon.
-
Akkor van kész, amikor tapintásra nem ragad a teteje.
-
Vedd ki a sütőből és hagyd hogy teljesen kihűljön.
-
Amíg hűl készítsd el a tölteléket. Hámozd meg az almákat és reszeld le.
-
Keverd össze a töltelék hozzávalóit alaposan, majd a már kihűlt tésztalapra simítsd rá.
-
Tálalásig tartsd hűtőszekrényben.
