Te is szereted az almás pitét, viszont nem szeretnéd a hagyományos fehérlisztes, cukros verziót fogyasztani? Akkor az alábbi almás pite receptet Neked találták ki. Ez a verzió mindenmentes, még tojás sincs benne és az almát sem kell főzni.
Paleo almás pite receptje
Hozzávalók egy 24 cm-es kerek formához.
A tésztalaphoz:
120 g gesztenyeliszt
80 g nyílgyökérliszt
1 csipet só
50 g eritrit
120 g kókuszzsír
A töltelékhez:
5-600 g reszelt alma
2 evőkanál citromlé
1 kávéskanál fahéj
15 g útifűmaghéj
1 csipet vaníliaőrlemény
A paleo almás pite elkészítése lépésről lépésre:
A sütőt melegítsd elő 170 fokra.
Olvaszd fel a mikróban a kókuszzsírt
A gesztenyelisztet dolgozd össze a nyílgyökérliszttel, a sóval, eritrittel és a felolvasztott kókuszzsírral.
Ha sikerült a kezedről leszedni a tésztát J akkor egyenletes rétegben öntsd bele a formába.
15 percig süsd 170 fokon, majd további 10-15 percig 150 fokon.
Akkor van kész, amikor tapintásra nem ragad a teteje.
Vedd ki a sütőből és hagyd hogy teljesen kihűljön.
Amíg hűl készítsd el a tölteléket. Hámozd meg az almákat és reszeld le.
Keverd össze a töltelék hozzávalóit alaposan, majd a már kihűlt tésztalapra simítsd rá.
Tálalásig tartsd hűtőszekrényben.
Paleo almás pite
Napokig eláll a hűtőben, közben élvezeti értékéből mit sem veszít.