SPÁRGAKRÉMLEVES

Itt a spárga szezonja. Készíts belőle krémlevest. Ez nemcsak egészséges, hanem rendkívül finom is. Extraként pedig tegyél rá bazsalikomolajat, aminek az elkészítését szintén bemutatom.

Hozzávalók:

A bazsalikomolajhoz:

  • 1 csomó bazsalikom

  • 2 dl olaj

A leveshez:

  • 1 csomag fehér spárga

  • 1 liter víz

  • kókuszzsír

  • 1 fej vöröshagyma

A levesbetéthez:

1 csomag zöld spárga

  • kókuszzsír

  • só, bors

A bazsalikomolaj elkészítése:

A bazsalikomról szedegesd le a leveleket és tedd az aprítógépbe, majd öntsd hozzá az olajat. 2-3 percig aprítsd, egészen finomra. Öntsd bele egy serpenyőbe és csak gyöngyözésig melegítsd. Steril gézlapon (bármelyik patikában beszerezheted) át szűrd le. Ha kihűlt, tedd a hűtőbe, sokáig eláll.

A leves elkészítése:

Vágd le a fehér spárga fejeit, tedd, félre ez majd a levesbetéthez kell. A szárak fás végét is vágd le és tisztítsd meg a spárga szárát. A fás szárakat és a héját most enyhén sós vízben főzd meg, ez lesz az alaplé.

Egy lábosban hevíts kókuszzsírt és dobd rá a felvágott hagymát. A fehér spárga szárát darabold fel és tedd rá a hagymára. Pár percig párold, majd öntsd fel a spárgaalaplével és főzd puhára.

A levesbetét elkészítése:

A zöldspárgák fás végeit törd le és dobd ki. Ha alul megfogod a spárgát és elkezded hajlítani a megfelelő helyen fog eltörni. A fejeit vágd le, tedd félre, a szárait pedig hosszában négy részre vágd fel.

Egy serpenyőben ismét hevíts kókuszzsírt és dobd bele a fehér és a zöld spárga fejeit valamint a zöld spárga szárát.

A levest turmixold le (turmixgépben vagy botmixerrel) és szűrd át, majd a levesbetétekkel és néhány csepp bazsalikomolajjal tálald.

Jó étvágyat!

Spárgakrémleves
Spárgakrémleves

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:









Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com