Kilépés a tartalomba
Gluténmentes almás pite
Szereted az almás pitét? Mit szólnál egy olyan recepthez, ami ízében, állagában teljesen ugyanolyan mint a régi, házi almás pite, kivéve, hogy ez gluténmentes almás pite? Ha kimondottan érzékeny vagy rá akkor azért, ha meg nem mutatták ki, akkor is ezt a verziót ajánlom. Ráadásul ez almás pite tejmentes is. Íme a gluténmentes almás pite receptje:
Hozzávalók:
4 db M-es tojás
50 ml víz
50 g lágy kókuszzsír
50 g eritrit
1 csomag Éléskamra nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, kókuszliszt, bambuszrost liszt,útifű maghéj liszt, paleolit éléskamra sütőpor)
5-6 db alma lereszelve
fahéj, vaníliaőrlemény, citromlé
A gluténmentes almás pite elkészítése lépésről lépésről:
A 4 db szobahőmérsékletű tojáshoz add hozzá a vizet, a citromlevet, a kókuszzsírt és az eritritet. Jól keverd össze.
Szórd hozzá a lisztkeveréket és jól gyúrd át.
Pihentesd 20 percet hűtőben.
Amíg a tészta pihen, hámozd meg az almát és reszeld le (lehet előtte is).
Tedd egy fazékba és melegítsd kicsit, tegyél hozzá fahéjat, vaníliaőrleményt, kis citromot ízlés szerint. Hagyd kihűlni kicsit.
20 perc után a hűtőből kivéve gyors mozdulatokkal gyúrd át újra.
Vágd ketté, felezd el és nyújtsd ki az egyik felét és tedd egy formába.
Halmozd rá az almát, majd a nyújtsd ki a tészta másik felét és tedd rá. Picit megszúrkálhatod villával.
180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 35-40 percig.
Lepd meg vele a családot, a vendégeket!
Gluténmentes almás pite
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:
547