EPRES REBARBARÁS PITE

Epres rebarbarás pite
Epres rebarbarás pite

Egy finom epres-rebarbarás pite ebédre vagy vacsorára? Íme az epres-rebarbarás pite receptje:

Hozzávalók:

  • 4 db M-es tojás

  • 50 ml víz

  • 50 g lágy kókuszzsír

  • 50 g eritrit

  • 1 csomag Éléskamra nyújtható tészta édes sütikhez szénhidrát csökkentett lisztkeverék (tápióka keményítő, kókuszliszt, bambuszrost liszt,útifű maghéj liszt, paleolit éléskamra sütőpor)

  • ~400 g eper felkockázva

  • ~250 g rebarbara 2 cm-es kockákra vágva

Az epres rebarbarás pite elkészítése lépésről lépésről:

  1. Az epret és a rebarbarát tisztítsd meg és vágd fel kb. 2cm-es darabokra. Pici eritrittel szórd meg és kb. 15 percet hagyd állni. Közben készítsd el a tésztát.

  2. A 4 db szobahőmérsékletű tojáshoz add hozzá a vizet, a citromlevet, a kókuszzsírt és az eritritet. Jól keverd össze.

  3. Szórd hozzá a lisztkeveréket és jól gyúrd át.

  4. Pihentesd 20 percet hűtőben.20 perc után a hűtőből kivéve gyors mozdulatokkal gyúrd át újra.

  5. Vágd ketté, felezd el és nyújtsd ki az egyik felét és tedd egy formába.

  6. Halmozd rá az epret és a rebarbarát.

  7. A maradék tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtsd (érdemes ezt is két folpack közt), és ujjnyi vastagságú csíkokra vágd.

  8. A tésztacsíkokat egymásra merőlegesen, felváltva, a pite tetejére rakd. Egy-egy párhuzamos csík közt kb. 2 cm távolság legyen. A csíkok végeit a pite szélével nyomkodd össze.

  9. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 35-40 percig.

Próbáld ki ezt az epres rebarbarás pite receptet Te is!

Epres rebarbarás pite
Epres rebarbarás pite

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com