Az epres rebarbarás pite elkészítése lépésről lépésről:
Az epret és a rebarbarát tisztítsd meg és vágd fel kb. 2cm-es darabokra. Pici eritrittel szórd meg és kb. 15 percet hagyd állni. Közben készítsd el a tésztát.
A 4 db szobahőmérsékletű tojáshoz add hozzá a vizet, a citromlevet, a kókuszzsírt és az eritritet. Jól keverd össze.
Szórd hozzá a lisztkeveréket és jól gyúrd át.
Pihentesd 20 percet hűtőben.20 perc után a hűtőből kivéve gyors mozdulatokkal gyúrd át újra.
Vágd ketté, felezd el és nyújtsd ki az egyik felét és tedd egy formába.
Halmozd rá az epret és a rebarbarát.
A maradék tésztát kb. fél cm vastagságúra nyújtsd (érdemes ezt is két folpack közt), és ujjnyi vastagságú csíkokra vágd.
A tésztacsíkokat egymásra merőlegesen, felváltva, a pite tetejére rakd. Egy-egy párhuzamos csík közt kb. 2 cm távolság legyen. A csíkok végeit a pite szélével nyomkodd össze.
180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 35-40 percig.
Próbáld ki ezt az epres rebarbarás pite receptet Te is!
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.ElfogadomNemTovábbi információ