Kínai szezámmagos mézes csirke

Kínai szezámmagos mézes csirke

Szereted a kínai kajáldákban kapható szezámmagos mézes csirkét? Készítsd el otthon egészségesebb verzióban, méz helyett – ha szénhidrátanyagcsere-problémád van – akár kókuszzsírt is használsz, persze akkor már nem lesz mézes 🙂 Íme a kínai szezámmagos mézes csirke receptje.

A kínai szezámmagos mézes csirke hozzávalói:

  • ~500 g csirkemell, kockázva
  • 45 g Paleolét Lisztvarázs liszt
  • 45 g növényi tej
  • 3 tojás
  • só, bors
  • 80 g méz
  • 80 g cukormentes ketchup
  • pirított szezámmag
  • kókuszzsír

A kínai szezámmagos mézes csirke elkészítése:

A csirkemellet kockázd fel, picit sózd, borsozd

Keverd össze a tojást a lisztvarázs lisztkeverékkel és a növényi tejjel, tegyél hozzá egy nagy csipet sót

A csirkemell kockákat forgasd bele a masszába

Bő és forró kókuszzsírban süsd ki a bebundázott csirkemelleket, ha kisült csöpögtesd le

Közben a szezámmagot pirítsd át egy forró serpenyőben, zsiradék nélkül

Forgasd a mézes, ketchupos mázba a kisült csirkéket és szórd meg a pirított szezámmaggal

Tálald salátával vagy akár rizzsel is lehet

Próbáld ki Te is ezt a kínai szezámmagos mézes csirkét, nézd meg a többi csirkemell receptet is a blogon!

A recept forrás: Paleolét lisztvarázs facebook csoport

kínai szezámmagos mézes csirke
kínai szezámmagos mézes csirke

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com