Kínai szezámmagos mézes csirke

Kínai szezámmagos mézes csirke

Szereted a kínai kajáldákban kapható szezámmagos mézes csirkét? Készítsd el otthon egészségesebb verzióban, méz helyett – ha szénhidrátanyagcsere-problémád van – akár kókuszzsírt is használsz, persze akkor már nem lesz mézes 🙂 Íme a kínai szezámmagos mézes csirke receptje.

A kínai szezámmagos mézes csirke hozzávalói:

  • ~500 g csirkemell, kockázva
  • 45 g Paleolét Lisztvarázs liszt
  • 45 g növényi tej
  • 3 tojás
  • só, bors
  • 80 g méz
  • 80 g cukormentes ketchup
  • pirított szezámmag
  • kókuszzsír

A kínai szezámmagos mézes csirke elkészítése:

A csirkemellet kockázd fel, picit sózd, borsozd

Keverd össze a tojást a lisztvarázs lisztkeverékkel és a növényi tejjel, tegyél hozzá egy nagy csipet sót

A csirkemell kockákat forgasd bele a masszába

Bő és forró kókuszzsírban süsd ki a bebundázott csirkemelleket, ha kisült csöpögtesd le

Közben a szezámmagot pirítsd át egy forró serpenyőben, zsiradék nélkül

Forgasd a mézes, ketchupos mázba a kisült csirkéket és szórd meg a pirított szezámmaggal

Tálald salátával vagy akár rizzsel is lehet

Próbáld ki Te is ezt a kínai szezámmagos mézes csirkét, nézd meg a többi csirkemell receptet is a blogon!

A recept forrás: Paleolét lisztvarázs facebook csoport

kínai szezámmagos mézes csirke
kínai szezámmagos mézes csirke

Szólj hozzá!

1 × 5 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com