CITROMOS CSIRKE KESUDIÓVAL, BROKKOLIVAL

Citromos csirke
Citromos csirke

Egy könnyű, kevésbé zsíros húsétel a citromos csirke. Köretnek pedig brokkoli, és egy kis kesudiót adtam még hozzá. Íme a citromos csirke kesudióval, brokkolival:

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkecombfilé, vékony csíkokra vágva

  • 1 tk. reszelt gyömbér

  • 1/2 tk.  reszelt citromhéj

  • 1 tk. citromlé

  • 2,5 dl csirkealaplé, de ha nincs jó a sima víz is

  • kb. 40 dkg brokkolirózsa

  • 5 dkg pirított kesudió

  • kókuszzsír

  • só, bors

A citromos csirke elkészítése:

Pirítsd át a csirkecsíkokat a kókuszzsíron. Sózd, borsozd, majd a gyömbérrel, a citromhéjjal és a citromlével ízesítsd. Öntsd alá a csirkealaplét (vagy vizet) és főzd puhára. Ha megpuhult add hozzá a brokkolirózsákat, pár percig párold vele, majd keverd az ételbe a pirított kesudiót.

citromos csirke
Citromos csirke kesudióval, brokkolival

Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek:

Szólj hozzá!

3 × 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com