Egy könnyű, kevésbé zsíros húsétel a citromos csirke. Köretnek pedig brokkoli, és egy kis kesudiót adtam még hozzá. Íme a citromos csirke kesudióval, brokkolival:
Hozzávalók:
80 dkg csirkecombfilé, vékony csíkokra vágva
1 tk. reszelt gyömbér
1/2 tk. reszelt citromhéj
1 tk. citromlé
2,5 dl csirkealaplé, de ha nincs jó a sima víz is
kb. 40 dkg brokkolirózsa
5 dkg pirított kesudió
kókuszzsír
só, bors
A citromos csirke elkészítése:
Pirítsd át a csirkecsíkokat a kókuszzsíron. Sózd, borsozd, majd a gyömbérrel, a citromhéjjal és a citromlével ízesítsd. Öntsd alá a csirkealaplét (vagy vizet) és főzd puhára. Ha megpuhult add hozzá a brokkolirózsákat, pár percig párold vele, majd keverd az ételbe a pirított kesudiót.
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.ElfogadomNemTovábbi információ