
Egy könnyű, kevésbé zsíros húsétel a citromos csirke. Köretnek pedig brokkoli, és egy kis kesudiót adtam még hozzá. Íme a citromos csirke kesudióval, brokkolival:
Hozzávalók:
-
80 dkg csirkecombfilé, vékony csíkokra vágva
-
1 tk. reszelt gyömbér
-
1/2 tk. reszelt citromhéj
-
1 tk. citromlé
-
2,5 dl csirkealaplé, de ha nincs jó a sima víz is
-
kb. 40 dkg brokkolirózsa
-
5 dkg pirított kesudió
-
kókuszzsír
-
só, bors
A citromos csirke elkészítése:
Pirítsd át a csirkecsíkokat a kókuszzsíron. Sózd, borsozd, majd a gyömbérrel, a citromhéjjal és a citromlével ízesítsd. Öntsd alá a csirkealaplét (vagy vizet) és főzd puhára. Ha megpuhult add hozzá a brokkolirózsákat, pár percig párold vele, majd keverd az ételbe a pirított kesudiót.
