Ugyanúgy készítjük, mint a rakott krumplit, csak krumpli helyett zellert használunk. A lényeg, hogy a zellert megpucolva, felkarikázva főzd meg. Íme a rakott zeller (paleo) receptje:
Hozzávalók:
-
2 nagy zellergumó meghámozva, vékonyra szeletelve
-
2 nagy vöröshagyma vékonyra szeletelve
-
1 tk. libazsír + a kenéshez
-
2 dl kókusztej
-
1 tojás
-
2 gerezd fokhagyma, áttörve
-
2 csipet őrölt szerecsendió
-
2 csipet kakkukfű
-
só, bors
-
reszelt sajt (cheddar vagy parmezán), ez opcionális
A rakott zeller (paleo) elkészítése:
A zellert kevés sós vízben főzd meg puhára. A hagymát dinszteld meg a zsíron. A kókusztejet keverd el a tojással, fokhagymával, szerecsendióval, kakukkfűvel, sóval, borssal.
Egy tűzálló edényt zsírozz ki, és tegyél bele egy réteg zellert, egy réteg hagymát, majd megint a zellert és hagymát, amíg van az alapanyag. Öntsd le az egészet a szósszal, és a tetejét szórd meg a sajttal. 180 fokos sütőben süsd míg szép piros nem lesz.
Ez egy rakott étel téli változata. Egyszerű, nagyon finom és laktató és eheted főételként is.