RAKOTT ZELLER (PALEO RECEPT)

Rakott zeller paleo
Rakott zeller paleo

 

Ugyanúgy készítjük, mint a rakott krumplit, csak krumpli helyett zellert használunk. A lényeg, hogy a zellert megpucolva, felkarikázva főzd meg. Íme a rakott zeller (paleo) receptje:

Hozzávalók:

  • 2 nagy zellergumó meghámozva, vékonyra szeletelve

  • 2 nagy vöröshagyma vékonyra szeletelve

  •  1 tk. libazsír + a kenéshez

  • 2 dl kókusztej

  • 1 tojás

  • 2 gerezd fokhagyma, áttörve

  • 2 csipet őrölt szerecsendió

  • 2 csipet kakkukfű

  • só, bors

  • reszelt sajt (cheddar vagy parmezán), ez opcionális

A rakott zeller (paleo) elkészítése:

A zellert kevés sós vízben főzd meg puhára. A hagymát dinszteld meg a zsíron. A kókusztejet keverd el a tojással, fokhagymával, szerecsendióval, kakukkfűvel, sóval, borssal.

Egy tűzálló edényt zsírozz ki, és tegyél bele egy réteg zellert, egy réteg hagymát, majd megint a zellert és hagymát, amíg van az alapanyag. Öntsd le az egészet a szósszal, és a tetejét szórd meg a sajttal. 180 fokos sütőben süsd míg szép piros nem lesz.

Ez egy rakott étel téli változata. Egyszerű, nagyon finom és laktató  és eheted főételként is.

Rakott zeller paleo
Rakott zeller paleo

 

 

Szólj hozzá!

5 × kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com