Szereted a zserbót viszont egészségesen táplálkozol vagy éppen diétázol? Akkor ez a paleo zserbó recept Neked való. Gluténmentes, laktózmentes, csökkentett szénhidráttartalmú, Szafi Reform lisztből. Íme a paleo zserbó receptje.
Hozzávalók a zserbó tésztájához:
-
120 g Szafi Reform nyújtható édes kelt tészta helyettesítő lisztkeverék
-
30 g kókuszolaj (kókuszzsír feloldva)
-
3 db tojás
A paleo zserbó töltelék hozzávalói:
-
75 g darált dió
-
10 g útifűmaghéj
-
150 g cukormentes sárgbarack vagy narancslekvár vagy jam
-
2 evőkanál víz
-
30 g eritrit
A zserbó elkészítése lépésről lépésre:
-
A tésztához gyúrd össze az összetevőket és legalább 10 percig pihentesd. Közben készítsd el a tölteléket.
-
Keverd össze a diós töltelék hozzávalóit és oszd el 2 részre.
-
Oszd el 3 részre a tésztát.
-
Nyújtsd ki az első lapot kb. 18×12 cm szélesre és tedd rá a tepsire. Ha leragadna a tészta, jól lisztezd be a deszkát.
-
Kend rá a töltelék felét az első tésztalapra.
-
Nyújtsd ki a második tésztalapot és tedd rá a töltelékkel megkent első lapra.
-
Kend rá a töltelék második részét a második tésztalapra.
-
Végül nyújtsd ki a harmadik tésztalapot és tedd a tetejére.
-
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 percig, közben figyeld, hogy mennyire barnult meg már a tészta.
-
Közben olvassz fel egy kis csokit (étcsokit pl. 65%-os kakaótartalmút) kb. 4 kockát.
-
Mikor kiveszed a zserbót a sütőből rögtön vond be a csokival, így szépen elterül rajta.
-
Ha kihűlt teljesen, tedd be hűtőbe, a csoki megdermed majd rajta.
Szeleteld fel kis téglalapokra vagy kockákra. Jó étvágyat!
Ezek a receptek, cikkek is érdekelhetnek