DIÓS KOSÁRKA

diós kosárka
Diós kosárka receptje

Ismered a diós kosárkát? Szeretnéd megtudni, hogyan lehet egy egészséges változatot elkészíteni? Akkor ez a recept Neked szól. Íme a paleo diós kosárka receptje:

 

A tészta hozzávalói:

  • 60 g Szafi Reform  szénhidrát csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék

  • 30 g eritrit

  • csipetnyi só

  • 1 g szódabikarbóna

  • 40 g cocomas (kókusz tejszín)

  • 70 g víz

  • 2 db M-es tojás

A diós töltelék hozzávalói:

  • 70 g darált dió

  • 80 g cukormentes sárgabaracklekvár

  • 2-3 teáskanál bambuszrostliszt

  • fél citrom héja lereszelve

A diós kosárka elkészítése lépésről lépésre:

  1. A tészta elkészítéséhez a száraz és a folyékony hozzávalókat külön edényben

    keverd össze.

  2. Öntsd össze és gyúrd össze, kb. 1 perc alatt összeáll a tészta. Rakd pihentetni úgy

    5 percre.

  3. A töltelékhez a darált diót keverd össze a sárgabaracklekvárral.

  4. Adj hozzá 2-3 teáskanál bambuszrostlisztet valamint fél citrom héját lereszelve.

  1. Keverd jól össze a töltelék hozzávalóit.

  2. A tésztából „csipegess” ki darabokat és tedd bele a kosárka formába, ha nincs jó a muffinforma is. Legyen egy mélyedés ahová teszed a tölteléket.

  3. Halmozz rá a diós töltelékből mindegyik kosárra.

  4. 180 fokos előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig. Az a jó, ha szépen megemelkedik a kosár teteje. Nekem ebből 8 db diós kosárka lett.

Kitűnő lehet reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, magaddal viheted munkahelyre, suliba, kirándulásra is.

Diós kosárka
Diós kosárka

 

Szólj hozzá!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com