Ismered a diós kosárkát? Szeretnéd megtudni, hogyan lehet egy egészséges változatot elkészíteni? Akkor ez a recept Neked szól. Íme a paleo diós kosárka receptje:
A tészta hozzávalói:
-
60 g Szafi Reform szénhidrát csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék
-
30 g eritrit
-
csipetnyi só
-
1 g szódabikarbóna
-
40 g cocomas (kókusz tejszín)
-
70 g víz
-
2 db M-es tojás
A diós töltelék hozzávalói:
-
70 g darált dió
-
80 g cukormentes sárgabaracklekvár
-
2-3 teáskanál bambuszrostliszt
-
fél citrom héja lereszelve
A diós kosárka elkészítése lépésről lépésre:
-
A tészta elkészítéséhez a száraz és a folyékony hozzávalókat külön edényben
keverd össze.
-
Öntsd össze és gyúrd össze, kb. 1 perc alatt összeáll a tészta. Rakd pihentetni úgy
5 percre.
-
A töltelékhez a darált diót keverd össze a sárgabaracklekvárral.
-
Adj hozzá 2-3 teáskanál bambuszrostlisztet valamint fél citrom héját lereszelve.
-
Keverd jól össze a töltelék hozzávalóit.
-
A tésztából „csipegess” ki darabokat és tedd bele a kosárka formába, ha nincs jó a muffinforma is. Legyen egy mélyedés ahová teszed a tölteléket.
-
Halmozz rá a diós töltelékből mindegyik kosárra.
-
180 fokos előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig. Az a jó, ha szépen megemelkedik a kosár teteje. Nekem ebből 8 db diós kosárka lett.
Kitűnő lehet reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, magaddal viheted munkahelyre, suliba, kirándulásra is.