DIÓS KOSÁRKA

diós kosárka
Diós kosárka receptje

Ismered a diós kosárkát? Szeretnéd megtudni, hogyan lehet egy egészséges változatot elkészíteni? Akkor ez a recept Neked szól. Íme a paleo diós kosárka receptje:

 

A tészta hozzávalói:

  • 60 g Szafi Reform  szénhidrát csökkentett termékekhez gluténmentes rostkeverék

  • 30 g eritrit

  • csipetnyi só

  • 1 g szódabikarbóna

  • 40 g cocomas (kókusz tejszín)

  • 70 g víz

  • 2 db M-es tojás

A diós töltelék hozzávalói:

  • 70 g darált dió

  • 80 g cukormentes sárgabaracklekvár

  • 2-3 teáskanál bambuszrostliszt

  • fél citrom héja lereszelve

A diós kosárka elkészítése lépésről lépésre:

  1. A tészta elkészítéséhez a száraz és a folyékony hozzávalókat külön edényben

    keverd össze.

  2. Öntsd össze és gyúrd össze, kb. 1 perc alatt összeáll a tészta. Rakd pihentetni úgy

    5 percre.

  3. A töltelékhez a darált diót keverd össze a sárgabaracklekvárral.

  4. Adj hozzá 2-3 teáskanál bambuszrostlisztet valamint fél citrom héját lereszelve.

  1. Keverd jól össze a töltelék hozzávalóit.

  2. A tésztából „csipegess” ki darabokat és tedd bele a kosárka formába, ha nincs jó a muffinforma is. Legyen egy mélyedés ahová teszed a tölteléket.

  3. Halmozz rá a diós töltelékből mindegyik kosárra.

  4. 180 fokos előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig. Az a jó, ha szépen megemelkedik a kosár teteje. Nekem ebből 8 db diós kosárka lett.

Kitűnő lehet reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, magaddal viheted munkahelyre, suliba, kirándulásra is.

Diós kosárka
Diós kosárka

 

Szólj hozzá!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com